Kaçak Villayı bıraktı, Balkonu Yıktı

Kaçak Villayı bıraktı, Balkonu Yıktı
Beşiktaş Belediyesi’nden ilginç tercih. Kaçak yapılarla mücadele ilgilinç bir uygulamaya imza atan Beşiktaş Belediyesi yan yana iki binadan yaklaşık 100 metrekare villa yerine 10 metrekarelik balkon çatısını yerle bir etmesi çevre sakinlerini de şaşırttı.
 Beşiktaş Belediyesi’nden güldüren tercih; Kaçak Villayı bıraktı, Balkonu Yıktı

 Beşiktaş Arnavutköy Onaran Sokak 28 nolu villanın bahçesine yapılan yaklışık 100 metrekare kaçak yapıya sesini çıkarmayan Beşiktaş Belediyesi hemen bitişiğinde bulunan 26 numaralı bina sakinleri aynı yere balkon çatısı yapınca yıkım ekipleri seferber olarak çatıyı yerle bir ettiler.

 Belediye ekipleri sık sık 26 numaralı binaya gelerek ‘Bu işi halledelim, atla deve değil’ şeklindeki kişisel çözüm yaklaşımlarına bina sahipleri ilgi göstermeyince çareyi zor kullanmakta buldular.

 Beşiktaş Arnavutköy Onarak Sokak 26 nolu bina sakini Oğuz Oktay Yücesan konuyla ilgili şunları anlattı;  “Binamızın arka bahçesine fazla eşyalarını yağmurdan korumak üzere bir çatı yapmak istedik. Beşiktaş Belediyesi’nin ekipleri sık sık gelerek yüksek sesle ‘Bu işi tatlılıkla halledelim’ dediler. Biz sadece fazla eşyalar için bir çatı yapıyoruz. Kaçak çatı olur mu? Asıl kaçak bitişiğimizde bulunan bina desek de sürekli gelerek bizimle anlaşma zemini aradılar. Biz ilgi göstermeyince de balyozlarla çatıyı yerle bir ettiler.”

Beşiktaş Belediyesi’nin bu uygulamasını protesto eden Oğuz Oktay Yücesan bitişikte bulunan kaçak yapı için yıkım dilekçesini belediyeye bugün verdiğini söyleyerek, “Bakalım yandaki kaçak binayı yıkabilecekler mi, merak ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.