KARA KIŞ KAPIYA DAYANDI

KARA KIŞ KAPIYA DAYANDI
Gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, birçok yerleşimde günün ilk ışıklarıyla yerini güneşe bıraktı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı yaşamı da olumsuz etkiledi. Hakkari'de iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 10 köy ve 15 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışması başlattı.


TÜRKİYE BEMBEYAZ OLDU

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkilileri, gece en düşük hava sıcaklığının Iğdır'da 4, Erzincan'da 2, Muş'ta 1, Van'da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bitlis ve Hakkari'de 2 derece olarak ölçüldüğünü belirtti.Günün en yüksek hava sıcaklığının da Idır'da 9, Van, Muş ve Erzincan'da 7, Hakkari'de 4, Erzurum, Bitlis, Kars ve Ağrı'da 3, Ardahan'da 1 derece olması tahmin ediliyor.Cıbıltepe Kayak Merkezinde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinde 2 santimetre olarak ölçüldü.Araçlarını soğuktan korumak için üzerlerine battaniye örten Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki vatandaşlar, çatıların saçaklarında oluşan buz sarkıtlarını da kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.İlçedeki karla kaplı ormanlarda da günün ilk ışıklarıyla kartpostallık manzaralar oluştu.

KARS'TA KAR YAĞIŞI
Kars’ta gece etkili olan sis sabah erken saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının etkili olduğu kentte hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.
Kars’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğu gözlenirken, kar trafik kazalarını da beraberinde getirdi.
Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Kars-Erzurum, Kars-Digor-Iğdır ve Kars-Ardahan-Çıldır Karayolunda yoğun kar yağışı kazalara neden oldu. Kars-Ardahan karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralanırken, trafik ekipleri de sürücüleri yoğun kar yağışından dolayı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 


ÇORUM KAR YAĞIŞI

Çorum’un Sungurlu ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu Karacabey Köyü’nde, yollar ulaşıma kapandı
İlçeye bağlı Karacabey Köyü’nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde etkili olurken köy yollarında belirli güzergahlarında kar yağışı nedeniyle buzlanma olduğu öğrenildi.
Hasan Sarıtepeci isimli vatandaş köyde yaklaşık 15 saattir aralıksız bir şekilde kar yağdığını belirterek, kar yağışının halen devam ettiğini ve köy yollarının kapandığını söyledi. 

BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI

 Bitlis ve ilçelerinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, bu gün sabah saatlerinde yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı.
İl merkezi ve ilçelerinde sağanak şeklinde etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde ise yoğun şekilde etkili oldu. Yüksek kesimlerde yoğun şekilde etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürürken, kente merkezinde ise ara ara karla karışık yağmur şeklinde etkili oluyor. Meteorolojinin günler öncesinde duyurduğu kar yağışına vatandaşlar ise yine hazırlıksız yakalandı. Özellikle Tatvan ilçesinde etkili olan karla karışık yağmur kısa süre sonra yerini güneşli havaya bıraktı.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre ise kentte kar yağışı önümüzdeki günlerde de ara ara devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.