KARADENİZ KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ

KARADENİZ KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak koltuğunu Halkalı Cumhuriyet İlkokul 4.sınıf öğrencisi Katre Özbatir’e devretti.
Makam koltuğuna oturan Özbatir yeni görevinde Başkan Karadeniz'e başarılar diledi. Öğrencilerle sohbet ederek, bayramlarını tebrik eden Karadeniz, öğrencilere 23 Nisan'ın önemini şu sözlerle anlattı:

 
‘23 Nisan'da TBMM açılmış, önce Ulusal ve Egemenlik Bayramı olarak kutlanmış, daha sonra 1927'de Çocuk Esirgeme Kurumu bu bayramda, savaşta yetim kalan çocuklar için bir etkinlik yapmak istemişler, Atatürk 1927’den sonra çocuklarla kutlamış ve daha sonra geleneksel hale getirilerek dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olarak kutlanmaya devam edilmiştir.’’

 Öğrencilere ideallerini ve beklentilerini soran Başkan Karadeniz, kendisini ziyarete gelen çocuklara hediyeler dağıttı.

 'KENDİ KÜLTÜRLERİNE ÖZGÜ HEDİYELER SUNDULAR'

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında CIOFF işbirliğiyle gerçekleştirilen 5. Uluslararası Küçükçekmece Çocuk Festivali dolayısıyla Küçükçekmece’ye gelen ülkelerin temsilcileri Başkan Karadeniz’i ziyaret ederek, kendi kültürlerine ait hediyeleri takdim ettiler.

 Başkan Karadeniz’de, Letonya, Endonezya, Romanya, Ukrayna ve Srilanka’dan gelen misafir ülke çocuklarına çini tabak hediye etti.

 5 ülkeden gelen minik misafirleri Küçükçekmece'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Karadeniz;’’ Çocuklarımız geleceğimiz, çocuklarımız umudumuz, çocuklarımız barışın teminatı, ülkelerimizde bu barışa katkı sağlamak için Türkiye’ye geldiniz hoş geldiniz. Çocuklarımızı birbirlerine yakınlaştırmayı başarırsak, dünya daha güzel bir dünya olacak ve barış için daha ümit var olacağız.’’ diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.