Karaman'da kömür madeninde göçük

Karaman'da kömür madeninde göçük
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde göçük meydana geldi. 18-19 madenci göçük altında mahsur. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Karaman Valisi Koca'dan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle çok sayıda işçinin mahsur kaldığı bildirildi. İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.


SICAK SU KAYNAĞI PATLADI
Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki özel bir kömür ocağında sıcak su kaynağının patlaması sonucu göçük meydana geldi. Karaman Valisi Murat Koca, 18-19 işçinin içeride mahsur kaldığını açıkladı.
 

VALİ: 18-19 ARKADAŞIMIZ YERALTINDA

Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesinde maden işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, yeraltında 18-19 kişinin bulunduğunu bildirdi. Koca, yaptığı açıklamada, olayın meydana gelmesinin ardından tüm ekiplerin seferber edildiğini, AFAD ve Taşkömürü İşletmelerinin de ekip sevk ettiğini anlattı.

Yaklaşık 25 işçinin madenden tahliye edildiğini dile getiren Koca, şu bilgileri verdi: "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 18-19 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galerideki olanlarda sıkıntı yok. 40’ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. 25 arkadaşımız dışarda diyebiliriz. Şu anda bildiğimiz bu. Hem AFAD hem de Taşkömürü İşletmeleri ekip sevk etti."

Koca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bölgeye geleceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

2 BAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Ayrıca, Enerji Bakanı Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya oradan da Karaman'a gidecek.

TTK'DAN 16 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının ardından, Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 15-16 kişilik kurtarma ekibinin bölgeye hareket etmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

'TÜM OLANAKLARI SEFERBER EDİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Karaman Valisi Koca'dan, işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.