Kate Linn Büyükçekmece'de...

Kate Linn  Büyükçekmece'de...
Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşecek olan ‘Airfest 2015’ Havacılık Festivali yarın başlıyor.

 

Festivallerle adını sıkça duyuran Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl aynı anda 2 büyük festivale ev sahipliği yapıyor. 31 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin yanı sıra bu yıl 01 -02 Ağustos tarihleri arası ‘Airfest 2015 Havacılık Festivali de Büyükçekmece’de gerçekleşecek.

 

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri (TATCA)’nın öncülüğünde gerçekleşecek olan festival boyunca birbirinden eğlenceli konserlerde gerçekleşecek. Aralarında Türkiye’nin en ünlü akrobasi pilotu olarak gösterilen Ali İsmet Öztürk’ün yanı sıra yurt dışından da katılan usta akrobasi pilotları havalanarak Büyükçekmece semalarını görsel şölenler oluşturacak.

 

“Airfest 2015” tanıtım basın toplantısı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Lak, TATCA Başkanı Selim Ergun, Türkiye’nin ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Litvanyalı akrobasi pilotu Jurgis Kairys, İtalyan akrobasi timi lideri Corrado Rusalen, dünyaca ünlü sanatçılar Brianna, Kate Linn ve Chris Thrace katıldı.

 

 

Festivaller şehri Büyükçekmece

 

 

Festival’de boyunca, hava akrobasi gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer gösterileri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri düzenlenecek. Büyükçekmece Kültür Park’ta gerçekleşecek olan festival boyunca birbirinden güzel sürpriz hediyelerde katılımcılarla verilecek.

Büyükçekmece’de gerçekleştirilen festivalin basın toplantısından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilk defa 2 festivale birden ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, “ Bu sene 3’üncüsü yapılacak olan ‘Airfest 2015’ havacılık festivaline Büyükçekmece Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.

 

Ücretsiz halk uçuşları yapılacak

 

Konuşmasına kendilerine verdikleri alandan dolayı Başkan Akgün’e teşekkür ederek başlayan TATCA Genel Başkanı Selim Ergun Lak, “ Önümüzdeki yıllarda da umarım birlikte daha güzel işlere imza atarız. Gerçekten katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Büyükçekmece, çok güzel hava gösterilerine bunun yanında diğer sportif hava gösterilerine de sahne olacak. Birbirinden farklı etkinlikleri burada izleyebileceğiz. Festival boyunca çocuklarımız için, etkinlikleri de olacak. Onlara çok güzel sürprizler ve hediyeler hazırladılar. Bütün gençlerimizi bu anlamda buraya bekliyoruz. Festival boyunca katılımcılarımıza ücretsiz halk uçuşları vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Dünya ünlü starlar Büyükçekmece’de

 

Dünya gençliğinin yeni gözdesi Brianna, Kate Linn ve Chris Thrace ise konuşmalarında Büyükçekmece'de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarının altını çizerek, Airfest 2015 kapsamında Büyükçekmece’de konser verecek olmalarının kendilerini çok heyecanlandırdığını söylediler.

Basın toplantısı sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, genç starlara tarihi Mimarsinan Köprüsünü gezdirdi. Airfest 2015 kapsamında yine dünyaca ünlü bir şarkısı olan Otillia’da Büyükçekmece de bir konser verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.