Kaynarca'dan 8 Mart mesajı

Kaynarca'dan 8 Mart mesajı
8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınları unutmayan İstanbul 3. Bölge AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca,“Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden ve 'Cennet anaların ayakları altındadır' düşüncesindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz” dedi.
AK Parti 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, 8 Mart Dünya kadınlar gününde kadınları unutmadı. Yazılı bir basın bildirisiyle kadınlar gününü kutlayan Milletvekili Tülay Kaynarca; “ Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden ve 'Cennet anaların ayakları altındadır' düşüncesindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz. AK Parti iktidarı olarak 13 yıldan beri kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için mücadele verdik. Bunu sözde değil özde gerçekleştirdik. Bugün Parlamentodaki 79 kadın milletvekilinden 46'sı AK Partili. Sadece TBMM'de değil, belediye ve il genel meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibi. Tüm bunları yeterli görmüyoruz. Daha fazla kadının siyasette karar mekanizmalarında yer alması için samimi çaba gösteriyoruz” dedi.

 

“Türkiye’nin demokrasi sınavında kadınlarımızın alın teri var”

 

Türkiye’nin demokrasi sınavında, kalkınma yarışında kadınlarımızın eli, emeği, alın teri, mücadelesi var diyen Kaynarca; “ Bu bilinçle, kadınlarımızın arzu ettiğimiz seviyeye yükselmesi için önemli çalışmalara imza attık. 13 yıl önce iktidara gelişimizin hemen ardından Anayasa’nın 10’uncu Maddesi’ne, “Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” ibaresini ekledik. Medeni Kanun’da yapılan düzenlemeler, 2009 yılında kurduğumuz Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması Türkiye'nin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri oldu” dedi.  

 

“Hiç kimse kadına yönelik şiddeti töre ve namus davası diye meşrulaştıramaz”

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de var olan kadına şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda duruyor diyen Kaynarca; “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi, “Şiddet, dünyanın neresinde olursa olsun, kime yönelik olursa olsun kötüdür ama kadına yönelik şiddet, vicdansızlıktır, insafsızlıktır, alçaklıktır. Hiç kimse, kadına yönelik şiddeti, adına 'töre, gelenek, namus davası' diyerek meşrulaştıramaz” dedi.

 

“Kadını ikinci sınıf gören her türlü zihniyet çağdışıdır”

Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan, kılık kıyafetine göre, rengine ve inançlarına göre ayıran her türlü zihniyetin çağdışı olduğunu söyleyen Milletvekili Tülay Kaynarca; “ Ancak bunun önüne sadece yasal düzenlemelerle geçilemeyeceği açıktır. En başta zihniyetlerin değişmesi gerekiyor. Bu sorunlar yalnız kadınların değil hepimizin toplumsal sorunudur. El birliğiyle bu sorunların tamamen ortadan kaldırılması için gayret göstermeliyiz” dedi.

 

“Kadın ilk eğitimi veren bir öğretmendir”

 

Geleneklerimiz ve dinimiz açısından da kadın, aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimcidir diyen Kaynarca; “ Çocuğun terbiyesi, yetişmesi, her yönden gelişmesi, güzel alışkanlıklar kazanması ve yararlı bilgilerle donatılmasında en büyük rol kadınlarımızdadır. Dünün ve bugünün liderlerini, bilim adamlarını, sporcularını anneler yetiştirmişlerdir. Gelecek nesillerimizi de onlar yetiştirecektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Kadınlarımız erkeklerden daha aydın daha üretken, daha bil­gili olmak zorundadırlar. Eğer, gerçekten bu milletin anası olmak is­tiyorlarsa böyle olmalıdır” dedi.

 

“Fedakar kadınlarımızın gününü kutluyorum”

Açıklamasının sonunda kadına şiddetin son bulduğu bir Türkiye temennisinde bulunan Kaynarca; “Kadınların şiddete maruz kalmadıkları, cinayetlerin, tecavüzlerin sona erdiği, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dileğiyle; doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizleri eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.