Korkutan tablo: Her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu evlendiriliyor

Korkutan tablo: Her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu evlendiriliyor
Save the Children örgütünün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesi ile açıkladığı bir araştırmaya göre, dünya genelinde her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu erken yaşta evlendiriliyor.
Çocuklara yardım örgütü Save the Children, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesi ile kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine yönelik küresel çapta yapılan bir araştırmayı açıkladı.Buna göre küresel çapta her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu, yasadışı biçimde erken yaşta evlendiriliyor.Araştırma bu durumla özellikle Orta ve Batı Afrika ülkelerinde karşılaşıldığına dikkat çekiyor.


Araştırmaya göre, bu ülkelerde her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kız çocuğu yasadışı biçimde erken yaşlarda evlendiriliyor.Araştırmayı kamuoyuna tanıtan Save the Children örgütünün Almanya Başkanı Susanne Krüger, "Erken yaşta evlendirilen birçok kız çocuğu şiddet ve istismara maruz kalıyor" dedi. Krüger ayrıca bu kız çocuklarının eğitim ve kendini geliştirme haklarının bu şekilde ellerinden alındığına vurgu yaptı. Krüger "Çocuk yaşta evlilikler olduğu sürece, kız çocukları hiçbir zaman erkek çocukları ile aynı şanslara sahip olamayacaklar" diye konuştu.

“YASAL DÜZENLEMELERLE İLERLEME KAYDEDİLİYOR”



DW Türkçe’nin aktardığına göre, araştırma bazı ülkelerde, kız çocuklarının erken yaşlarda evlendirilmesinin önüne geçmek amacıyla çeşitli yasal düzenlemelerle ilerleme kaydedildiğini de gösteriyor. Buna göre 2015 - 2017 yılları arasında 9 ülkede evlenme yaşı yükseltildi ya da istisnai durumlar yasalardan çıkarıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.