Küçükçekmece’de hindi pazarı kuruldu

Küçükçekmece’de hindi pazarı kuruldu
Yılbaşının yaklaşmasıyla Küçükçekmece’de her yıl olduğu gibi bu yıl da hindi pazarı kuruldu.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hindi, Küçükçekmece’de kurulan pazarda yerini aldı. Halkalı’da Küçükçekmece Belediyesi tarafından tahsis edilen özel bir alanda satışa sunulan hindilerin fiyatları kilosuna göre 70 ila 100 lira arasında değişiyor.

‘Hareketli hindileri tercih edin’

Sağlık denetimleri yapılarak pazara getirilen hindiler, yılbaşına dek Küçükçekmece Belediyesi veteriner hekimleri tarafından da denetlenmeye devam edecek.  Sağlıklı bir hindinin mutlu bir hindi profili çizmesi gerektiğine dikkat çeken Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Çiğdem Eral, tüyleri parlak, göz ve burnunda akıntı olmayan, dışarıya karşı tepkili olan ve kanatlarının altında sarımtrak renk barındıran hindilerin daha sağlıklı olduğunu ve tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yağ oranı düşük, sindirim sistemine faydalı

Hindi etinin tüketilen etler arasında yağı en düşük olanlar kategorisine girdiğinin altını çizen  Eral, hindi etinde bolca B vitamini olduğunu, sinir ve sindirim sistemi için ise son derece faydalı olduğunu dile getirdi.

Tekirdağ ve Arnavutköy’den getirilen hindilerin satışlarının şuan için durgun olduğunu ancak yılbaşına doğru hareketlenmesini beklediklerini belirten pazarcılar da yapılan denetimler için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum