Kumburgaz'da kaybolan 5 genç için sismik gemi devreye girdi

Kumburgaz'da kaybolan 5 genç için sismik gemi devreye girdi
Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sismik araştırma gemisi 'Barbaros Hayreddin Paşa', 17 Ağustos'ta Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarına katıldı
Kamiloba sahilinde beş gün önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’den halen haber alınamıyor.
Kayıp gençleri arama çalışmaları kapsamında, akşam saatlerinde Haydarpaşa Limanı’ndan yola çıkan TPAO sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa", arama çalışmasına başladı. Güzergahı boyunca tarama yapan gemi, şu anda Kumburgaz açıklarında kayıp gençleri arıyor.
Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi ile arama çalışmalarına gece saatlerine kadar devam edilecek, sabaha kadar ara verilecek. Çalışmalar, gün ışıyınca tekrar başlayacak.
Orijinal adı "Polarcus Samur" olan Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi, Norveçli Polarcus firmasından satın alındı. Bayrak değişimiyle "Barbaros Hayreddin Paşa" adını alan gemi, TPAO adına Şubat 2013’ten beri doğalgaz ve petrol arama çalışmalarında kullanılıyor.
İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesiyle otomatik yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide, bir de helikopter pisti yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.