Marmara'da denize açılanlara uyarı

Marmara'da denize açılanlara uyarı
Kumburgaz Kamiloba Sahili'nden 17 Ağustos'ta kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
Marmara Denizi'ne açılacak sivil deniz araçlarına, kayıpların su yüzüne çıkabileceği konusunda uyarı ve çağrıda bulunuldu.

İstanbul Valiliği Basın Danışmanı ve Kriz Merkezi İletişim Koordinatörü Bekir Kaplan, gün içinde yapılacak çalışmalar hakkında ailelere bilgi verdi. Kaplan, çalışmaların AFAD, Sahil Güvenlik ve İstanbul İtfaiyesi'nin yanı sıra gönüllü ekiplerce sürdürüldüğüne işaret ederek, Kapıdağ Yarımadası civarında da 10 botun çalışmalara katıldığını söyledi.

Marmara'nın güneyinde 203 personel ve 12 deniz aracının da çalışmalara iştirak ettiği bilgisini veren Kaplan, kontrol edilen yerlerin sonradan tekrar gözden geçirildiğini kaydetti.

Kaplan, denizin doğası gereği kayıpların su yüzüne çıkabileceği zaman diliminde olduklarını dile getirerek, Marmara Denizi'ne açılacak sivil deniz araçlarına da dikkatli olunması konusunda çağrıda bulunulduğunu belirtti.

Bazı kayıp yakınları da İstanbul İtfaiyesi'ne ait botlarla arama çalışmalarına katılırken, diğerlerinin Kamiloba sahilinde bekleyişleri devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.