Mektebim’de 23 Nisan kutlamaları

Mektebim’de 23 Nisan kutlamaları
23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde ve Albatros park etkinlik alanında ayrı ayrı programlarla kutlayan minikler renkli görüntülerin oluşmasını sağladılar.
 Atatürk Kültür Merkezinde öğrencilerin çalışmalarından oluşan resim sergisinin açılışı ile başlayan ilk kutlama programına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de katıldı.  

Program;  Mektebim Okulları Kurucusu Sayın Ümit Kalko’nun açılış konuşması ile başladı. Yeni öğretim yılında Beylikdüzü, Bahçelievler ve Fatihte açılacak olan yeni kampüslerin müjdesini de veren Kalko “eğitimden kazandığımızı yine eğitime harcayarak Türkiye Cumhuriyetinin teminatı evlatlarımıza daha güzel olanaklar sunmak için var gücümüzle ve donanımlı kadrolarımızla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de bir konuşma yaparak “tüm çocuklarımızın ve Ulusumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Burada bulunan herkese şunu bir kez daha hatırlatmak isterim ki Cumhuriyetin kuruluş aşamaları ve öncesinde Türk milleti şu tarihleri asla unutmasın, unutturmayın;  evlatlarınıza öğretin ”birincisi 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi; bir diğeri 19 Mayıs 1919 Atamızın Milli Mücadele meşalesini yaktığı tarih,23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin teşkil edilmesi ve 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanı. Bu tarihleri hatırladığı ve bu tarihlerde yaşanan değişimlere sahip çıktığı sürece bu millet sonsuza dek varolacaktır”.dedi.


Salondan yoğun alkışlarla karşılık bulan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları gösterilere geçildi. İkinci gün programı ise Mektebim Okulları Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi salonunda Mektebim Beylikdüzü Anaokulu öğrencilerinin bayram kutlamalarına ilişkin heyecanlı ve dopdolu etkinlikleri ile başladı. Buradaki gösterinin devamı ise Büyükçekmece Albatros Park Etkinlik alanındaki kutlamalarla gün boyu sürdü. Şişme oyun grupları ve animasyonlarla neşenin doruğa ulaştığı şenliğe velilerde eşlik ederek çocuklarıyla bu anlamlı günün tadını doyasıya çıkardılar.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.