Meteoroloji'den Tatilcilere 3 Ay 'Sıcak Hava' Müjdesi Geldi

Meteoroloji'den Tatilcilere 3 Ay 'Sıcak Hava' Müjdesi Geldi
Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, Antalya'da Kasım, Aralık ve Ocak aylarında sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde olacağını açıkladı.
Yazdan kalma günlerin yaşandığı Antalya'da, mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkları denize girerek değerlendiren tatilcilere meteorolojiden sevindirici bir haber geldi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, Kasım ayı gibi Ocak ve Şubat aylarında da sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredeceğini söyledi.

SAHİLİ DOLDURDULAR

Kasım ayında yazdan kalma günleri yaşayan Antalya'da, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar ve tatilciler, hafta içi olmasına rağmen dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni doldurdu. Yurdun doğu illerinde soğuk hava etkiliyken, Antalya'da sıcak ve güneşli havayı değerlendirmek isteyen turistler ve vatandaşlar, Konyaaltı sahiline gelerek sıcak havanın tadını çıkardı.


HAVA 22 DENİZ 24 DERECE

Bazı vatandaşlar denize girerken, bazıları ise sahilde güneşlenmeyi ve yürüyüş yapmayı tercih etti. Hava sıcaklığının 22 derece olduğu Antalya'da deniz suyu sıcaklığı ise 24 derece ölçüldü. Sıcak havayı yalnızca insanlar da değerlendirmedi. Sahilde uzanarak güneşlenen sevimli bir köpek de, tatilcilerin maskotu oldu.


İSTANBUL SOĞUK, ANTALYA'DA DENİZ KEYFİ

Tatil için her yıl Antalya'yı tercih ettiğini söyleyen Akın Çolak, hava sıcaklığının son derece iyi olduğunu belirterek, "İki gün önce İstanbul'daydım. Soğuklar içerisinde. Bugün geldik burada yine ülkemizin cennet parçası Antalya'da denizin keyfini çıkarıyoruz" diye konuştu.


"3 AY MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK"

Antalya'da Kasım ayının mevsim normallerinin 1-2 derecede üzerinde seyrettiğini belirten Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, "Kasım ayı maksimum sıcaklık ortalaması 21 derece. Bugünler de 22, 23 dereceleri, yer yer 24 dereceleri Antalya ve ilçelerinde görmekteyiz. Bu da Antalya'daki vatandaşların denize girmelerine sebep oluyor. Deniz suyu sıcaklığımızda şuan 23-24 derece civarı. Geçen Kasım ayına göre sıcaklıklar eşdeğer ama uzun yıllara göre sıcaklıklarımız mevsim normallerin üzerinde. Bu durum Antalya için bir hafta daha devam edecek" dedi.

Antalya bölgesi için sıcaklıkların mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceğini aktaran Öztürk, "Mevsimsel tahminlerimize bakarsak da Kasım, Aralık ve Ocak ayının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyretmesini beklemekteyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.