Meteoroloji'den toz uyarısı!

Meteoroloji'den toz uyarısı!
Meteoroloji, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı uyarısında bulundu.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Çorum, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara ile gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Gece saatlerine kadar Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu, zamanla Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların; akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirtirken, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğine dikkat çekerek, vatandaşların, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Yalova, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve Güney Ege kıyılarında yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Gece saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden, zamanla Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Gece saatlerine kadar Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Sivas dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, Orta Karadeniz'in yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum ile gece saatlerinde Samsun ve Amasya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(16)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(15)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(19)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(24)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(21)

KONYA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(18)

TRABZON: Parçalı bulutlu.(16)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu.(9)

MALATYA: Parçalı, zamanla çok bulutlu.(12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(18)

SANLIURFA: Parçalı, zamanla çok bulutlu.(22)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.