Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 6 ilimiz için önemli uyarı geldi...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, öğleden sonra Çanakkale'nin güney ve batısında Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde, İzmir, Aydın, Muğla'da, yarın sabah saatlerinden itibarense Antalya'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir’in batı kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kıyılarda yağış anında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 7

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmurlu 15

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey kıyıları ile akşam saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.) 16

Adana: Çok bulutlu 20

Antalya: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu 17

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu 14

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.