Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı
Haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Akpınar ile Gezen'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde getirildikleri adliyede ifade verdi. İki isim ifadeleri sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Ancak savcı, Akpınar ve Gezen'in "adli kontrol" hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. İki isim yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"İFADE VERDİLER"

Müjdat Gezen (75) ve Metin Akpınar (77), bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ"

Anadolu Adliyesi'nde savcının karşısına çıkan Akpınar ve Gezen, ifadelerinde "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Gezen ifadesinde "Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim." diye konuştu.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Savcı, Akpınar ve Gezen'in ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Ancak savcı, Akpınar ve Gezen'in 'adli kontrol' hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. İki isim ifadeleri sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Akpınar ve Gezen'in adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi.

3 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'darbe çağrısı' yaptıklarını ileri sürdü. Erdoğan'ın sözlerinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen ve Akpınar hakkında önceki gün 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.