Mübadillerin Çatalca’da Büyük Buluşması.

Mübadillerin Çatalca’da Büyük Buluşması.
Büyük Mübadele Derneği’nin “Kültürümüzün yaşatılması, birlik ve beraberliğimizin korunması” amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Pita Gecesi, Çatalca Atatürk Spor Kompleksi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.


Geceye İstanbul’un birçok ilçesinden gelen konukların yanı sıra Yunanistan’ın Çotil ( Renda) köyünden ve Géfyra bölgesinden gelen Gefira Kültür Derneği üyeleri ve mübadil misafirlerde katıldı. Çatalcalıların tatlı, tuzlu geleneksel lezzetlerinin ikram edildiği geceye atalarımızdan miras kalan halk oyunları gösterileri damga vurdu. 


Tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum


Büyük Mübadele Derneği Başkanı Nergis Şahin Eteke açılış konuşmasında “Mübadil dostlarımızın kaynaşması ve kültürümüzü yaşatmak amaçlı düzenlediğimiz Pita Gecesi’nin gerçekleşmesinde başta bizlere desteğini esirgemeyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mübadele Derneğini yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize Selanik’ten gelen dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


İnadına barış, inadına kardeşlik


Geleneksel Pita Gecesi’nde coşkulu bir konuşma gerçekleştiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ““Az önce konuşma yapan Gefira Kültür Dernek Başkanımızla bu gece burada aynı dili konuşmuyoruz ama aynı duyguları paylaşıyoruz. Gefira Kültür Derneği Başkanımızda, Büyük Mübadele Dernek Başkanımızda, her ikisi de bir bayan. Bu nedenle ben öncelikle bu salonda bulunan bütün kadınlarımıza, bütün analarımıza, bütün bacılarımıza, kız kardeşlerimize, genç kızlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum, onlar bizim varlığımızın sebebi. Mübadelede de, göçte de, savaşta da, barışta da acılar çeken çilekeş insanlarımız kadınlardır. Tabii ki onların yanında her zaman var olan çok saygıdeğer büyüklerimiz, erkeklerimiz, gençlerimiz, hepinizi bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bu akşam burada bu organizasyonu yapan Büyük Mübadele Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Gefira’dan ata topraklarına gelen dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu akşam burada sadece Çatalcalı hemşerilerimiz yok, ilçemizin ve bölgemizin aydınlık fikirli güler yüzlü insanlarının pek çoğu burada. Sadece, analarımız, bacılarımız, kadınlarımız yok, siyasi partilerimizin çok değerli ilçe başkanları salonda. Çatalca AKP İlçe Başkanımız Selim Güçbilmez, Büyükçekmece AKP İlçe Başkanımız İlker Gürbüz burada, Çatalca CHP İlçe Başkanımız Halil Gök, Büyükçekmece CHP İlçe Başkanımız Hüzeyin Remzi Gökbulak burada, Çatalca’nın çok değerli Eski Belediye Başkanı Fırat Aykut burada, Kamiloba Eski Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge burada, MHP’nin çok değerli Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer burada, yine göremediğim, ismini hatırlayamadığım dostlarım varsa beni bağışlasınlar, herkes son derece önemli, herkes son derece kıymetli. Hepiniz sağ olun, var olun. Ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demiştir. İşte bugün burada Yunanistan’dan gelen dostlarımızla bölgemizin insanları bu topraklarda bir kez daha barışı haykırmak için, sevgiyi haykırmak için, dostluğu haykırmak için burada. İnadına barış, inadına sevgi, inadına dostluk diyoruz ve bizlere bu cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önünde hepimiz bir kez daha saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Atam sen rahat uyu, kurduğun cumhuriyet ilelebet sonsuza dek yaşayacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu ve salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı. Çatalca Belediye Başkanı düzenlenen gecede tüm konuklar ile yakından ilgilendi.
Büyük Mübadele Derneğinin Çatalca'da düzenlemiş olduğu geleneksel Pita Gecesi’ne Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı geceye katılan mübadiller söyledikleri şarkılar ve oyunlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.