Muharrem İnce'den kurultaylı mesaj!

Muharrem İnce'den kurultaylı mesaj!
CHP'li Muharrem İnce Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. İnce mesajında 19 Mayıs'ın bir başlangıç olduğunu vurguladı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı. İnce açıklamasında; "19 Mayıs 1919, 'Ülkenin bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir... Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır' düşüncesinin ilk adımıdır." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce'nin açıklaması şöyle;
"19 Mayıs 1919, bir başlangıçtır ve her başlangıç gibi önceki sürecin bir sonucudur.

19 Mayıs 1919, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, yurdu parça parça işgal edilmiş, umutları söndürülmüş bir ulusu yeniden ayağa kaldırma planının başlangıcıdır.

19 Mayıs 1919, ''Ülkenin bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir... Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır'' düşüncesinin ilk adımıdır.

Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşı sürecinde bize bir şey öğretir: Koşullar ne olursa olsun ulusun geleceği kendi iradesine bağlıdır. Ve o irade, ya doğrudan yâda temsilcileri aracılığıyla kendisini göstermelidir. Bu nedenledir ki Kurutuluş Savaşı içinde kongreler ve Meclis gibi geniş katılımlı örgütlenmeleri esas almıştır. Tartışma ve danışmaların sonucunda karar vermek ulus iradesinin şekillenmesinin en doğru yoludur. Mustafa Kemal Atatürk’e göre 'kurultay ve Meclis' demek, ulus demektir.

Meclisi etkisizleştirmek, yaşadığımız sorunlar karşısında ortak irade koyamamak, bizi birleştiren ulus kimliğinin dışında kimlikler dayatmak, demokratik, laik, hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlığa sürüklemektir.

Bugünkü Türkiye büyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki koşulların, emarelerinin ortaya çıktığı bir ülke konumundadır.

Bize düşen bu koşullar olgunlaşmadan, gerçeğe dönüşmeden bu süreci durdurabilmektir.

19 Mayıs 1919'un üzerinden 97 yıl geçti. Bugün, Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu bayramı büyük bir coşku ve sevinçle kutlayacağız.

Türk gençliği bizim geleceğimizdir, umudumuzdur. Onlar emanet olarak aldıkları Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacaklardır.

Bayramımız kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.