MUHTARLARLA DOĞALGAZ VE ELEKTRİK KONUSU MASAYA YATIRILDI

MUHTARLARLA DOĞALGAZ VE ELEKTRİK KONUSU MASAYA YATIRILDI
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, kurmayları ile birlikte Çatalca muhtarlarıyla buluştu. Çatalca Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen buluşmada mahallelerin sorunlarının yanı sıra elektrik kesintileri, mahallelere doğal getirilmesi konuları masaya yatırıldı

03 Aralık 2015 Perşembe günün saat 10:00’da Çatalca Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar ve Dursun Duran Kaya katıldı.

MUHTARLARLA DOĞALGAZ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının gündeminde ilk olarak mahallelere doğalgaz getirilmesi vardı. Burada bilgilendirme yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Doğalgaz yapılması ile ilgili olarak Çatalca Belediyesi’nin TRAKYADAŞ ve İGDAŞ ile yazışmaları 2011 yılında başladı. Doğalgazın getirilmesi ve sınırların belirlenmesi hususunda ile ilgili karar Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından verilmektedir. 2015 yılı için Çatalca’nın İnceğiz, Kabakça, İhsaniye, Akalan ve Subaşı Mahallelerinde doğalgaz planlaması yapıldığı İGDAŞ tarafından bildirilmiştir. TRAKYADAŞ ve İGDAŞ için Çatalca’nın sınırlarının belirlenmesine devam edilmektedir. Çatalca’nın mahallelerinin sınırları bizden istenmiş, biz de bu verileri gönderdik.” dedi.

CEM KARA; “BİZ DOĞALGAZ TALEP ETTİĞİMİZDE ‘KÖY YERİNDE DOĞALGAZIN NE İŞİ VAR?’ DİYE BİZE GÜLMÜŞLERDİ.”

Doğalgazın mahallelere getirilmesi için çalışmalarına ara vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, birliktelik ile doğalgazın Çatalca’ya yakın bir proje olduğunu belirterek: “Bundan üç sene önce Çakıl ve Ovayenice Mahallelerine doğalgaz getirildi. Mahalle statüsünde olmayan ve o zaman mücavir alan statüsünde bulunan Elbasan’a da doğalgaz getirildi. Bu bölgelere doğalgaz getirilmesi için bir hayli çaba sarf ettik ve doğalgaza kavuştuk. Binkılıç hattında olan mahallelerimizin de doğalgaz hatlarına yakın olduğunu belirttik. Bu mahallelerimizin de doğalgaza kavuşması gerektiğini söylüyoruz. Su fiyatlarının indirilmesi, doğalgaz, makta ve köylünün ormandan yararlandırılması gibi projeler, seçim bildirgemizde de var olan projelerimiz arasındadır. Biz doğalgaz talep ettiğimizde: ‘Köy yerinde doğalgazın ne işi var?’ şeklinde bize gülmüşlerdi. Doğalgaz vatandaşımızın, köylümüzün hakkıdır. Köylülerimiz ormandan yararlanamıyor. Köyünde ekonomik nedenlerden dolayı barınamıyor. Bu bölgelerde nüfus yaşlandı. Genç nüfus Çatalca merkezine doğru geliyor. Bari köylerde yaşamını idame eden yaşlılarımızın ormanda çalı çırpı toplaması yerine zahmet çekmeden ısınmasını sağlayalım. Gücümüzü birleştirdiğimizde doğalgaz uzak bir hedef değildir.” dedi.

ELEKTRİK SORUNU DA KONUŞULDU

Doğalgaz konusunun görüşülmesinin ve bilgilerin verilmesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, BEDAŞ ve Çatalca’nın elektrik sorunu hakkında da muhtarlara bilgilendirme yaptı. “Hepimizin şikayetçi olduğu elektrik konusu hakkında geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Derneği Başkanımız Halil Aydın ile birlikte BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdik ve Çatalca’nın elektrik konusundaki sorunlarını ilettik. Yetkililer bize Çatalca’daki kesintilerin Muratbey’de yapılan gümrük inşaatındaki çalışmalarda yaşanan aksilikler yüzünden olduğunu söylüyorlar. Çatalca’da bu çalışmalar öncesinde de kesintilerin yaşandığını, ancak son zamanlarda kesintilerin sıklaştığını söylüyoruz. Bize Hadımköy hattından enerji geldiğini söylüyorlar. Biz Çatalca’da elektrik konusunda yapılacak trafo merkezleri için alanları sembolik bir bedelle verdik. Çatalca’ya yatırımların yapılması, elektrik sorunun çözülmesi gerekiyor.” şeklinde bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, daha sonra muhtarlardan gelen soruları cevapladı.

TÜRK HAVA KURUMU ÇATALCA ŞUBESİ DERNEK BİNASI HAYIRLI OLSUN

Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu, 22 Mart 2013’te aldığı kararla “Ataşehir, Adalar, Kartal, Tuzla, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Eyüp, Sancaktepe, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Çatalca ve Büyükçekmece” şubelerini kapattı.

Alınan bu kararın sonrasında Türk Hava Kurumu Çatalca Şubesi’nin tekrar açılması için yapılan girişimler sonucunda Muhtarlar Derneği Başkanı ve Örcünlü Muhtarı Halil Aydın, Başakköy Muhtarı İzzet Dövi ve Yazlıkköy Muhtarı Erdal Yılmaz tarafından kurulan geçici yönetime Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Çağlayan Ege İşhanı’nda yeni bir yer verildi. Ayrıca derneğe yeni masa, sandalye, dolap gibi yeni büro malzemeleri de tedarik edilerek, dernek binasının temizlik ve bakım onarım çalışmaları da yapıldı.

Başkan Cem Kara THK Çatalca Şubesi geçici yönetimine dernek binasının anahtarını teslim ederek, görevlerinde başarılar diledi. Çatalca Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantı sonrasında muhtarlarla beraber öğlen yemeğinde bir araya gelindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.