NEVRUZ KÜÇÜKÇEKMECE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

NEVRUZ KÜÇÜKÇEKMECE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Türk Dünyası'nın büyük bir coşkuyla kutladığı, Türk halkların ortak bayramı olan ve baharın gelişini simgeleyen Nevruz, Küçükçekmece’de de coşkuyla kutlandı.
 Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği program, renkli görüntülere sahne oldu. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Tekbaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“SOKAKLARDA KOMŞULAR ATEŞ YAKARAK KUTLAMALI”

Konuşmasında, Nevruz’un anlam ve önemine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “ Her toplum birliğini beraberliğini perçinlemek için bayramlar icat etti. Nevruz Bayramı da bu bayramlardan biridir. Bu bayramın birliğe, kardeşliğe, huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Ben Nevruz’un sokaklarda, mahallelerde komşuların hep birlikte bir ateş yakarak, kutlanması gerektiğine inanıyorum. Bunun alakalı süren çalışmalar belki de bunların tohumları olacak” diye konuştu.

“YENİYE BAŞLAYIŞ: NEVRUZ”
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise, Nevruzun yeniye başlayış olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Nevruz pek çok coğrafyada barış kardeşlik, yenilik demek. Başkalarının hayatlarında bıraktığınız parmak izleriyle, Nevruz coşkusunun bir araya gelmesini temenni ediyorum’’ diyerek katılımcıların bayramını kutladı.

DEMİR DÖVDÜLER, ATEŞTEN ATLADILAR
Programda, protokol üyelerinin katılımıyla temsili demir dövme töreni gerçekleştirilirken, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Belediye Başkanı Temel Karadeniz bir Nevruz geleneği olan ateşten de atladı. Halkalı Toplu Konut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise hazırladıkları müzik dinletisiyle, Anadolu’nun her köşesinden türküler seslendirdi. 

RENKLİ YUMURTALAR VE NEVRUZİYE ŞEKERİ İKRAM EDİLDİ
Etkinlikte, Nevruz’un tüm Türk dünyasında coşkuyla kutlanmasına binaen, Türk Devlet bayraklarının geçiş merasimi de ilgiyle izlendi. Geleneğe uygun düzenlenen programın sonunda katılımcılara renkli yumurtalar ve Nevruziye şekeri dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.