Nusaybin'de şehit sayısı 5'e yükseldi

Nusaybin'de şehit sayısı 5'e yükseldi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sabah 1 emniyet amiri, teröristlerin keskin nişancı ateşiyle şehit oldu. Bunun ardından operasyon sürerken tuzaklanan el yapımı bombanın patlatılması sonucu 1 binbaşı ve 1 emniyet amiri daha şehit düştü, 5 polis yaralandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonlar devam ederken, bugün Dicle Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda 1 binbaşı ve 2 emniyet amiri şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Nusaybin'de 14 Mart’tan itibaren hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar, bugün kalabalık PKK’lı grubunun tespit edildiği Dicle Mahallesi’nde yoğunlaştırıldı.

KANAS SİLAHIYLA ATEŞ AÇTILAR

Saat 09.00 sıralarında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40’da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Emniyet Amiri Doğan Sakarya, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

YİNE PATLAYICI TUZAĞI

Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin’e geçici görevle geldiği belirtildi.


İKİNCİ PATLAMADA 2 ŞEHİT DAHA

Operasyon sırasında PKK’lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis memuru daha şehit oldu.

ŞEHİDİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Nusaybin'de şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın Manisa’nın Salihli ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı. Şehidin Yörük Mahallesi Nurettin Ersoy Caddesi’ndeki babaevini ziyaret eden Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı, şehadet haberini aileyle paylaştı. Şehidin babası Mehmet Sakarya ve annesi Fatma Sakarya acı haberle gözyaşlarına boğuldu. 

BİR SÜRE ÖNCE GEÇİCİ GÖREVLE MARDİN'E GİTMİŞ

Şehidin babaevi ile bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı. Haberi duyan şehitin yakınları da baba evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehit polis Sakarya’nın cenazesinin yarın Salihli ilçesinde toprağa verileceği bildirildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Doğan Sakarya’nın, İzmir Emniyet Müdürlüğü’de Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Mardin’e gittiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.