Ölümler sürüyor, tedirginlik arttı

Ölümler sürüyor, tedirginlik arttı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kanatlı hayvanlar kuş gribinden ölmeye devam ediyor.
Edincik mevkiindeki Çinge kırsal mahallesinde görülen kuş gribi virüsü üzerine karantina tedbirleri ile kanatlı hayvanların imha ve itlafı devam ederken, virüsün çevredeki tesislere de sıçradığı öne sürüldü. Karantina bölgesi dışında bulunan bir tesiste çok sayıda tavuğun telef olduğu görüldü.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğü karantina bölgesine giriş ve çıkışlara izin verilmezken, jandarma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bölgede güvenlik tedbiri alıyor.


ÜRETİCİLER TEDİRGİN

Üreticiler büyük tedirginlik yaşarken, bazı üreticilerin iddiaları kafaları karıştırdı.

Karantina bölgesi yakınındaki bazı çiftliklerin çalışanları ve üreticiler, 3 günde telef olan kanatlı hayvan sayısının ortalama 1 buçuk milyon civarında olduğunu öne sürdü. Kanatlı hayvan ve yumurta üretim çiftlikleri ve bazı depoların kapatıldığı öğrenildi.

Karantina bölgesine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan bir bıldırcın çiftliği de kapatılıyor. Çiftlik yetkilisi, kuş gribi yüzünden bıldırcın yumurtası bile satamayacaklarını,  bu yüzden çiftliği ve şimdiye kadar hiç virüs bulaşmayan hayvanlarını satmaya çalıştığını bildirdi.

Milyonlarca kanatlı hayvanın bulunduğu bölgede karantina tedbirleri uygulanmaya devam ederken, bölgedeki yetkililerden son durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.