Ortak Toplantıdan Form kararı çıktı

Ortak Toplantıdan Form kararı çıktı
Esenyurt’ta bulınan bazı Drenekler ve siyasi partilerin yeni anayasa adı altında da ortaklaşa yaptıkları toplantıdan Form kararı çıktı. saat 16:00 da Esenyurt Erenler Eğitim ve Kültür Vakfında gerçekleştirilecek.

Forma CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Ali Özgündüz, İstanbul bağımsız milletvekili A.Levent Tüzel, , Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı ve yazar Ali Kenanoğlu katılacak.

Bu toplantıya, Ardahan ili Damal ilçesinin Seyitören, Tepeköy, Burmadere Köy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,OB RUÇ Dernek başkanları ve yöneticileri Çorum İmat köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanları yöneticileri, Samsun Kayacık ve Mürsel köyleri denek başkanı, Samsun ili Havza ve Ladik ilçeleri dernek yöneticileri Emek Partisi, Esenyurt Halk Evi ve Ardahan ve Samsun yöresinden iki alevi dedesi katıldı.

Yeni Anayasadn Alevilerin beklentileri
Burmadere Köy Derneğinde Yapılan toplantıda ülkemizde yaşanan savaş, Akp hükümetinin Suriye politikaları, alevi yurttaşların yeni anayasadan beklentileri ve bu siyasal gelişmeler karşısında ortak nelerin yapılabileceği konuşuldu. Toplantıya katılan Emek partili yöneticileri, “Amerikanın Ortadoğu’da uygulamış olduğu politikalarda taktiğini değiştirdiğini, Irak’a girerken Ilımlı ve Sünni İslam bölünmesi üzerinden hareket edilirken, Suriye politikasında şii ve suni İslam inancına sahip insanlar arasında bölünme yaratılmak istenildiği” söylediler. Akp hükümeti Amerika’nın müttefikliğini yapıyor. Bu taktik değişiminden sonra “Türkiye biçilen görev ise rol model ülke olması yönünde oldu. Daha önce komşularıyla sıfır sorun için uğraşan hükümet bu değişiklikten sonra Amerika’yla sıfır sorun yaşanması için çaba göstermeye başladı. Ülkemizde alevi-suniler arasında gerginlikler giderek artmakta.

Savaş politikalerına karşı ortak tavır
Önce alevi yurttaşların evleri işaretlendi, sonra eğitim sisteminde köklü değişiklere gidilmeye başlandı. Geçmişte alevi çalış tayları yapan hükümet bu taktik değişikliğinden sonra dindar ve kindar nesiller yetiştirmek için kolları sıvadı. Hükümetin Amerikan yanlısı bu tutumları ülkemizi içerde ve dışarıda kaos ortamına sürüklüyor. Hükümet yapılacak olan yeni anayasa değişikliğiyle kendi konumunu güçlendirmeye çalışıyor. Hükümetin savaş politikalarına karşı ortak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Yapılacak olan yeni anayasa sürecinde daha etkin rol oynayarak kendi taleplerimiz etrafında ortak mücadele edebilmek için bu toplantıya çağrıda bulunduklarını söylediler.

Toplantıya katılanlar hükümetin içerde ve dışarıda uygulanmaya çalıştığı savaş politikalarına karşı tepkilerini dile getirdiler. Savaşın açısını bizler yaşayacağız. Savaş demek zamların ve verdilerin artması demek. Kan ve şiddet demek.diyerek tepki gösterdiler.

72 milleti aynı nazarda görmek vardır
Alevi dedesi, “Alevilik inancında 72 milleti aynı nazarda görmek vardır. İnsana insan olduğu için değer verilir. Başbakan hem ülkemizdeki askerlerin başbakanı olduğu hem de dağdakilerin başbakanı. İnsanların ölmemesi için her türlü adımın atılması gerekir. Savaşta birilerinin arabasının tekeri olmamak için karşı durmalıyız” dedi.
Toplantıya katılanlar sadece aleviler olarak değil ezilenler olarak bir araya gelip bu sorunları tartışmalıyız. Ortak platformlar oluşturmalıyız. Ülkemiz her an fiili savaşa girebilir bunun için basın açıklamaları yapmalıyız.

Onlar için savaş kararı almak kolay
Burmadere köy derneğinden bir üye, “Akp savaş politikaları sonucunda hep emekçilerin çocuklarının öldüğünü hiçbir zengin mahallesinde şehit cenazesinin olmadığını söyledi. Onlar için savaş kararı almak kolay. İnsanlarımız ölüyor vatan sağ olsun diyorlar. Ben bu durumu hiç kabul edemiyorum. 20 yaşına kadar bir kişi yetişsin sonra ölsün bizde vatan sağ olsun diyelim. Adamın çocuğu öldükten sonra vatan sağ olsa ne olur. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Alevi yurttaşların yeni anayasadaki talepleri nelerdir?
Toplantıya katılanlar yeni anayasada Alevilerinde taleplerinin olması gerektiği ve inançlar arası ayrımcılığın kaldırılması gerektiğini söylediler. Bunun için ortak toplantı ve paneller yapma kararı alındı. Toplantıda alevi yurttaşların yeni anayasadaki talepleri nelerdir? Başlıklı form gerçekleştirilmesi kararı alındı. Form 3 Kasım Cumartesi günü saat 16:00 da Esenyurt Erenler Eğitim ve Kültür
Vakfında gerçekleştirilecek. Forma İstanbul bağımsız milletvekili A.Levent Tüzel, CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Ali Özgündüz, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı ve yazar Ali Kenanoğlu katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.