PKK, Katılım Rekoru Kırdı!

PKK, Katılım Rekoru Kırdı!
PKK'nın bir numaralı komutanı Cemil Bayık, ağustos ayında örgüte 1200 kişinin katıldığını, bu rakamın 1990'ları bile aştığını duyurdu.
PKK'ya katılımlar, çatışmaların en yoğun yıllar olan 1990'ları bile geride bıraktı. PKK'nın bir numaralı komutanı Cemil Bayık, "Son aydaki katılım düzeyi 93’teki katılım düzeyini aştı. 93’te ayda 1000’e yakın kişi katılırdı. Geçen ay 1200 kişi katıldı" dedi.

OKUL YAKMALARI ELEŞTİRDİ

Cemil Bayık, Al-Monitor'den Amberin Zaman'a verdiği mülakatta, okul yapma eylemlerinin yanlış olduğunu da belirtti.

Cemil Bayık, Amberin Zaman'ın "Demokrasi diyorsunuz. Son dönemde PKK’nın gençlik hareketi diye kendisini tanıtan bir grup Güneydoğu’da birçok okul yaktı. Bunun demokrasiyle bağdaşan yanı var mı sizce?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

KATILIM REKOR DÜZEYDE

"Okul yakmak yanlış. Ama insanlarımız orada kendi imkanlarıyla okul yaptılar ve Kürtçe eğitim yapmak istiyorlar peki devlet bunu niye yasaklıyor? Gençlerde büyük bir öfke var. Biz bile bunları kontrol etmekte zorlanıyoruz. Okul yakmayın dediğimizde 'neden okullarımız kapanıyor' diyorlar. Büyük bir kopuş yaşanıyor. Son aydaki katılım düzeyi 93’teki katılım düzeyini aştı. 93’te ayda 1000’e yakın kişi katılırdı. Geçen ay bin 200 kişi katıldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.