Prostat Kanseri

Prostat Kanseri
Prostat Kanseri Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


Erkeklerde 65 yaş üstünde %85 oranında görülme sıklığı olan bu prostat kanseri, genç yaşlarda da görülebilen bir sorundur. Mesanenin altında bulunan prostatın, cinsel boşalma anında gelen sıvının 1/3'lük kısmını salgılamaktadır. Bu şekilde hem enfeksiyonlara karşı koruma sağlar, hem de çocuk sahibi olunmasının şartlarını oluşturur. Prostat kanseri tüm kanser türlerinde ki gibi, prostatta bulunan hücrenin kontrolsüz olarak büyümesi ile oluşur. Bu tümörler, farklı hücrelerin bir araya gelmesi ile oluşur. Yaş aldıkça bu kanser türünün de görülme riski artmaktadır. Bu neden ile tüm erkeklerin konu hakkında bilgiye sahip olmadı, detaylı şekilde kontrollerden geçmesi salık verilir. Genellikle, büyüyen bu tümörün idrar yolunu tıkaması, buna bağlı şikayetlerin gelişmesi ile fark edilecektir. Bu durumda hasta hemen doktora başvurarak, tedavi sürecine başlamalıdır.

Prostat Kanseri Tedavi Süreci Güncel Çözümler

Günümüzde belki de en çok rastlanan, ama tedavi yöntemleri bakımından da en çabuk tedavi edilen bu rahatsızlık.özel teknolojik sistemler ile çok daha hızlı şekilde çözümlenebiliyor. Farklı şekillerde karşımıza çıkan teknolojik tedavi yöntemleri, doktorlar tarafından da hızlı şekilde takip edilerek, şikayet ile gelen hastalara uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden en başarılısı olan HIFU Tedavisi yöntemidir. 1990 yılında buluşu yapılan teknoloji, artık daha ileri ve oldukça özel bir müdahale yapabilecek düzeye gelmiştir. Diğer tedavi yöntemlerine göre çok fazla artısı bulunan bu yöntem, odaklanmış ultrason olarak da tanımlanmaktadır. Tedavinin yüksek güvenlikle yapılmasını sağlayan cihaz, robotik tedavi yöntemleri içinde de sayılmaktadır. Kanserli dokuya zarar vermeden, aynı gün taburcu olma olanağını sunduğundan dolayı da hastalar kadar, doktorlar tarafından da tercih edilir.

HIFU Tedavisi Prostat Kanseri İçin Umut Oldu

Fransız bilim adamlarının üzerinde çalışmalar yaptığı bu sistem 1990 yılından bu yana gelişimlerini sürdürdü. Ülkemizde de yoğun talep görmesi, elde edilen başarılı sonuçlar ile alakalıdır. Tedavinin artıları prostat kanseri olan hastalar tarafından umut verici. Özellikleri itibari ile ameliyatsız, robotik tedavi yöntemleri içinde en etkili olanı olarak karşımıza çıkıyor. Hastaya müdahale sonrasında aynı gün taburcu olma olanağı sağlıyor. Ayını şekilde başka tedavilere de geçiş imkanı sunuyor. Hastanın rahatsızlığının yenilemesi durumunda, tekrar aynı şekilde müdahale şansı bulunuyor. Bu neden ile de başta hekimler sonra da hastalar tarafından uygun bir şekilde kullanılıyor ve tercih ediliyor. Bu özel tedavi yöntemi hakkında daha ayrıntılı ve özel bilgileri alabilmek için sizler de http://www.hifutedavisi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.