Sanat Müziğinin Usta İsmi Hayatını Kaybetti

Sanat Müziğinin Usta İsmi Hayatını Kaybetti
Bir döneme damga vuran isimlerden Türk Sanat Müziği sanatçısı Semra İnanç, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.
Sanat dünyasından verdiği vefat haberleriyle tanınan  Onur Akay, meslektaşı Semra İnanç'ın vefat ettiğini  Instagram adresinden duyurdu.

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

İnanç'ın  Sezen Aksu'nun en beğendiği seslerden biri olduğunu ifade eden Akay, "Asıl adı Semra Nazlıben olan sanatçımız,  İzmir'de tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde vefat etmiştir. 12 Ekim Perşembe (bugün) günü Alsancak Hocazade Camii'nden, ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlanacak" dedi.


EN BÜYÜK ACISI OĞLUNU KAYBETMESİYDİ

İnanç'ın müzik kariyerine oğlunun denizde kaybolması ile ara verdiğini belirten Akay, şöyle dedi: "Hayatının en büyük acısını yaşayan İnanç,  Ayşe Arman'la birlikte oğlunu Yunan adalarında ve Atina'da aramış, fakat bir sonuca ulaşamamıştı. 1990 yılında  Türkan Şoray, "Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu" isimli filminde, bir Türk sanat müziği solisti olan Leyla karakterini oynamıştı ve şarkıları Semra İnanç söylemişti. 1988'de  New York Türk Müziği Cemiyeti'ni kuran sanatçımıza, Allah'tan rahmet dilerim."


SEMRA İNANÇ KİMDİR?

Semra İnanç, 1 Ocak 1948'de  Ankara'da doğmuştur Müzik yolculuğu küçük yaşlarda Türk sanat müziğini seçmesi ile başlayan Semra İnanç, bu alanda büyük ustalarla beraber çalışmalara başlar. Sonraki yıllarda  İzmir'de Aerobik Jimnastik Enstitüsü'nü kuran İnanç'ın, iş ortağı ise çok iyi arkadaşı olan  Sezen Aksu olmuştur. Büyük usta Cemâl Süreya'nın "Semra İnanç'ı dinlerken " başlıklı makalesi ile müzik piyasasında dikkat çekmiştir.


1981 yılında  Harbiye Şehir Tiyatrosu'nda verdiği,  Atatürk'ün 100. Doğum Yılı Konseri ile  Kültür Bakanlığı ve Müzik Şan Vakfı'nın en iyi ses ödülünü alan sanatçı, 1982 yılında ise  Ahmet Özhan ile birlikte Türk Müziği dalında yılın sanatçısı seçilir. O yıllarda  Barış Manço ve  Ahmet Özhan gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan İnanç, Necdet Varol, Abdi Coşkun, Cüneyt Kosal ve Sadun Aksüt gibi değerli hocalardan derler almıştır.

1987 yılında Davos Barış hareketi ile birlikte  Yunanistan'a giden İnanç, 1990 yılında Türk Evi'nde verdiği konserde,  ABD Türk Federasyonu tarafından Yüksek Hizmet Ödülü ile ödüllendirilir. Yunan basınının 1987'de "Dostluğun elçisi ve dostluk meleği " olarak tanıttığı İnanç, en son 2007 yılında 9 eserden oluşan yeni CD'sini piyasaya sunmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.