Serhat illerine AB yardımı!

Serhat illerine AB yardımı!
İstanbul Dernekler Federasyonu Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrılı iş adamlarını SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) yöneticileri ile buluşturdu. Gecede; Gazete İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert'e plaket takdim edildi.

Beyoğlu'nda bulunan Cihangir Balıkcı Restaurant'ta yaklaşık yüz seçici davetlinin bulunduğu gecede SERKA yöneticileri iş adamlarına brifing verirken, Serhat illerinde doğup büyüyen İstanbul'da iş yapan iş adamları ise SERKA ile iş yapma projelerini ve önerilerini dile getirdiler.

 İSİDEF BULUŞTURDU

 Başkanlığını Velişan Yerli'nin yaptığı İstanbul Dernekler Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen geleneksel kaz yemeğinin ikram edildiği toplantıya ilgi yoğundu. Açılış konuşmasını yapan İSİDEF Başkanı Yerli örgütlü yapılanmanın önemine değinerek SERKA'nın önemli çalışmalara imza attığını bu gecede amaçlarının iş adamları ile SERKA'yı belli noktalarda buluşturarak memleketlerine yatırım ve istihdam anlamında  katkılar sağlamak olduğunu kaydetti.

 KATILIM YOĞUNDU

İstanbul Dernekler Federasyonu, Serhat Kalkınma Ajansı(SERKA) ajansı Genel sekreteri ve uzmanları ile ajansın sorumluluk alanı içinde olan Kars Ardahan Iğdır ve Ağrı illerinden işadamlarını İstanbul Taksim’de  buluşturdu. Toplantıya, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, Arpaçay belediye başkanı Erçetin Altay, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray,  SERKA Uzmanı  Evren Demir,  Kars Ardahan Iğdır Vakfı eski Başkanı ve Yıldız Koleji sahibi Yıldız Laçinel, işkadını, eğitimci Saadet  Garan Federasyon eski genel başkanı Burhanettin Yılmaz, Federasyon İşadamları Komisyonu Başkanı,  işadamı Yavuz Doğan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdırlı işadamları ile basın mensupları katıldı.

AMACIMIZ BÖLGENİN KALKINMASI


Açılık sunumunu  Dernek Genel Sekreteri Hüsnü  Bediroğlu’nun yapmasının ardından, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı  Velişan Yerli yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Dernek olarak,  Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile  bölge işadamlarımızı bir araya getirme, tanıştırmak istedik. Böyle bir köprü görevine neden ihtiyaç duyduk. SERKA’nın temel değerlerine ve misyonuna, kuruluş amacına baktığımızda federasyonumuzla çok örtüşmektedir.  SERKA’nın temel amacı, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlayarak  bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak. Faaliyetlerinde tarafsızlık, etkinliklerinde şeffaflık. Kalkınmayı insan odaklı ele almak. Federasyon olarak,  bizim amacımızda temsil ettiğimiz üyelerimizin yaşam standartlarını artırmak,  aralarındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı en üst düzeye çıkarmaktır. Bu amacımızdan hareketle, İstanbul’da yaşayan  bölge işadamlarımızla  Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır  SERKA’yı bir araya getirerek  bölgemizin sosyo ekonomik kalkınmasına  ve işadamlarımızın bölgemize yatırım yapmalarına katlı sunmak istiyoruz. Aynı zamanda da SERKA’nın işadamlarımızı bilgilendirmesini sağlamasına vesile olmak istiyoruz”diye konuştu.


 SERKA'DAN PROJELERE 13 MİLYON TL

 Davetlileri bilgilendiren SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu; Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında 2010 yılında kurulan SERKA'nın 2015 yılında toplam 13,8 milyon TL hibe desteği vereceğini açıkladı. Hibenin  8,8 milyonluk kısmının sosyal kalkınmaya aktarılacağını kaydeden Kapu şu ifadelere yer verdi; Toplantıda, 2015 yılının Mali Destek Programları ile dört ilde uygulanacak olan güdümlü projeler ve devam eden projeler görüşüldü. Serhat Kalkınma Ajansı; özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur. Temel amacımız kamu kesimi, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlayarak bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır.

Açılış konuşmasının ardından söz alan SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr Hüsnü Kapu dernek tarafından böylesi bir organizasyonun düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını, bölgeye yatırım yapacak işadamlarını bilgilendirmek ve bölgeye çekmek için heyecanla geldiklerini ifade ederek, dernek yönetimine ve katılan işadamlarına teşekkür etti.


SERKA’NIN  TEŞVİK VE HİBE DÖKÜMÜNÜ VERDİ


SERKA’nın  Ağrı, Iğdır, kars ve Ardahan illerini kapsadığını, ifade eden ve çalışmaları hakkında sinevizyon eşliğinde ayrıntılı sunum yapan uzman Evren Demir, son üç yılda 71 tane girişimcilik semineri yaptıklarını,  1880 kişinin sağlık, turizm, hayvancılık ve arıcılık alanında belge almasını sağladıklarını, 4 yıl içinde yüzlerce girişimcilik için başvuru yapıldığını, yine çok sayıda girişimciye yatırım ve hibe desteği verdiklerini,  özellikle istihdam yaratacak işletmelere büyük parasal destek sağladıklarını, desteklerinin önemli bir bölümünü hemen yaptıklarını, sadece kurum olarak değil belediyeler işbirliği ile de kentlere destek verdiklerini ifade etti.


GELİN YATIRIM YAPIN


Demir, SERKA’nın ve sağladığı imkanların bölge kalkınması açısından önemli olduğunu, yatırım yapmak isteyen girişimciler büyük avantajlar sunduğunu örnekleriyle anlatarak, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. Yatırım yapmak isteyenlere her türlü bilgi ve danışmanlık hizmeti de sunduklarını dile getiren Demir, bir girişimcinin açtığı tekstil fabrikasını örnek göstererek, “bölgemizde güzel hizmetler yaptık. Özellikle devlet üretim ve isdihdama büyük imkanlar, teşvikler ve hibeler sunuyor. SERKA olarak, hizmete hazırız”dedi. Demir, yaptıkları teşvikleri ve hibeleri rakam rakam açıkladı.


İŞADAMLARINA ÇAĞRI


 Arpaçay belediye başkanı Erçetin Altay ve Susuz Belediye Başkanı Murat Uray da, yaptıkları konuşmalarda, toplantıya katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip, bu tür toplantılara kendi bölgelerinde ev sahipliği yapmak istediklerini, işadamlarını bölgelerine yatırım yapmaya davet etti.Federasyon yöneticisi, işadamı Yavuz Doğan da yaptığı konuşmada, işadamları olarak gerek bireysel gerekse guruplar halinde biraraya gelerek bölgemize işletmeler açmalıyız. Bu hem ticari bir faaliyet hem de bölgemize olan vefa borcumuzdur.


 MEHMET MERT' PLAKET TAKTİMİ

Serhat illerinin temsilcisi iş adamlarının buluştuğu gecede İSİDEF'in yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurma anlamında gösterdiği katkılardan dolayı, Gazete İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert'e de plaket takdim edildi. Mert, plaketini Beylikdüzü Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Gürsel İlgüz''ün elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.