Sıcaklık 4 derece azalıyor!

Sıcaklık 4 derece azalıyor!
Meteoroloji yağışla birlikte hava sıcaklıklarının düşeceği uyarısında bulundu.
 Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Bursa, Yalova, Manisa, Mersin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bingöl, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle değişik yönlerden hafif, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI


Meteoroloji sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini belirtirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi ile Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Mersin çevrelerinin, öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta Karadeniz bölümünün, öğle saatlerinde Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunun iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı.(12)
ANKARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu.(7)
İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı.(19)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Kaş ve Kale ilçeleri sağanak yağışlı.(16)
ESKİSEHİR: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli.(10)
TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(13)
KARS: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı.(-2)
MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu.(2)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli.(13)(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.