Silivri Belediyesi 57. Silivri Yoğurt Festivali'ne ilgi yoğundu

Silivri Belediyesi 57. Silivri Yoğurt Festivali'ne ilgi yoğundu
Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvaları ve yarışmalar bu yıl yine kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Satranç, Tavla, Plaj Futbolu, Briç, Deniz Sporları ve Basketbol Turnuvası düzenlend
 

SERGİ ALANLARI FESTİVALE RENK KATTI

57. Silivri Yoğurt Festivali'nde yerel ürünlerin satışa sunulduğu 'Doğal Kent Silivri' stantları ve sergi alanları yoğun ilgi gördü.

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali kapsamında açılan Doğal Kent Pazarı, kişisel sergi alanları ve stantlar Silivri sahiline renk kattı. Kültür Merkezi kursiyerleri Sanat Parkı'nda açık hava atölye çalışmaları yaparken, Silivrili üreticiler de festival süresince yerel ürünlerini satışa çıkardı.

 DOĞAL KENT SİLİVRİ

Festivalde 'Doğal Kent Silivri' adıyla, Silivri Sahili'nde ilçeye özel yerel ürünlerin satışa sunulduğu özel bir alan oluşturuldu. Silivrili üreticilerin tarhanadan, domatese, yoğurttan, ev yapımı makarna, bal ve süs bitkisine kadar birçok ürünü satışa sunduğu alan yoğun ilgi gördü. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivale katılan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İl Yöneticilerini Doğal Kent Silivri'yi gezdirerek, üreticilerle tanıştırdı.

 

SİLİVRİ KENT KONSEYİ ÜRÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Festivalde yer alan Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi Üreten Kadınlar, özel ürünleriyle festivale renk kattılar. Lavantalı ve Yoğurtçu Bez Bebekler ilgi odağı olurken, Başkan Işıklar, üreticileri ziyaret ederek festivale katılımları için teşekkür etti.

 

MAHALLE EVİ KURSİYERLERİ EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

Kültür Merkezi ve Mahalle Evleri'nde el sanatları çalışmalarını yürüten kursiyerler de, el emeği göz nuru olan çalışmalarını Yoğurt Festivali kapsamında görücüye çıkardı. Resim, İğne Oyası, Kurdela Nakış, Mefruşat, Takı Tasarım, Temel Dikiş ve Dekoratif Sabun eğitimleri alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları el emeği ürünlerini sergileme imkânı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti.

 

SANAT PARKINDA KİŞİSEL SERGİLER

Silivrili yerel sanatçılar Emine Toprak ve Ömer Faruk Küçükkaya, karma resim ve fotoğraf sergisi açarak, festival kapsamında kordon boyunda sanatseverlerle buluştu.

 

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler de festival kapsamında sergilendi. Özel çocukları kutlayan Başkan Işıklar, sergilenen tüm eserleri tek tek inceledi.

 

MİNİKLERE HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI

57. YOĞURT FESTİVALİNDE TURNUVA VE YARIŞMALARA İLGİ YOĞUNDU

Silivri Belediyesi 57. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen Satranç, Tavla, Plaj Futbolu, Briç, Basketbol Turnuvası ve Deniz Sporları Yarışmaları yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvaları ve yarışmalar bu yıl yine kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Satranç, Tavla, Plaj Futbolu, Briç, Deniz Sporları ve Basketbol Turnuvası düzenlendi.

 

256 KİŞİ AYNI ANDA TAVLA OYNADI

Silivri sahilinde kıyasıya bir yarış halinde gerçekleşen Tavla Turnuvasında, 256 kişi aynı anda tavla oynadı. Festivalde üç gün boyunca, yoğun izleyiciler eşliğinde yapılan turnuvanın sonunda birinciye Samsung Cep Telefonu, ikinciye Samsung Tablet ve üçüncüye Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Tavla Turnuvasında dereceye girenler;

1.Murat Balcı

2.Mustafa Beşer

3.Ahmet Yalçın

 SATRANÇ TURNUVASINA İLGİ YOĞUNDU

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası, Silivri Belediyesi Kale Park Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 3 kategoride gerçekleşen turnuvaya ilgi yoğundu. İki gün boyunca katılımcıların yoğun dikkat harcadığı turnuvanın sonunda birinciye Samsung Cep Telefonu, ikinciye Samsung Tablet ve üçüncüye Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

Genel Sonuçlar;

  1. Emirhan Tarlabaşı
  2. Barış Tuna Nukan
  3. Eser Sarıkaya

Silivri Sonuçları;

  1. Onur Akıncıoğlu
  2. Ediz Öztürk
  3. Anıl Akıncıoğlu

Veteran: Mümin Alioğlu

En Başarılı Bayan: Doğa Duran

En Küçük Sporcu: Firdevs İnci Karadağ

 

BASKETBOL TURNUVASINA REKOR KATILIM

Festivalin artık olmazsa olmazı olan Sokak Basketbol Turnuvası, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Mimarsinan Köprüsü yanında 3 gün boyunca süren turnuva, birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Birinci olan takıma 2500 TL, ikinci olan takıma 2000 TL ve üçüncü olan takıma da 1000 TL ödül verildi.

Büyükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

  1. Black Jack
  2. Extra Shot
  3. Best Warriors

Küçükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

  1. 6 En Yenilmez
  2. Big Ballerz
  3. 4 Yıldız

 

PLAJ FUTBOLUNDA ZORLU REKABET

  1. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvası yoğun ilgi gördü. Festival süresince Kumluk Mevkii'nde düzenlenen turnuvada birinci olan takıma 2500 TL, ikinci olan takıma 2000 TL, üçüncü olan takıma da 1000 TL hediye çeki verildi.

Turnuvada dereceye giren takımlar;

  1. Kasaba
  2. Los Galacticos
  3. Detroit FC

 SİLİVRİ'NİN SESİ SULTAN ALKIŞ OLDU

Festival dâhilinde gerçekleştirilen "Silivri'nin Sesi" yarışmasında birbirinden güzel sesler birincilik için yarıştı ve Sultan Alkış rakiplerini geride bırakarak 57. Silivri Yoğurt Festivali'nin en iyi sesi oldu. Alkış, festivalin final gecesi ana sahnede mini bir konser verdi.

 

BRİÇ TURNUVASI 3 AYRI KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında Briç Turnuvası bu yıl 4.kez düzenlendi. Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleşen, Briç Federasyonu Yetkililerinin ve milli oyuncuların da katıldığı turnuvada dereceye girenlere kupa hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

Senyörler Kategorisi

Mehmet Şeref KIRAN ve Metin GÜRAY

Kadın Birinciler

Yeşeren KARACIK ve Gülden DEMİRÖZ

Mix Kategorisi

Ümit BÜLBÜLOĞLU ve Serdar GÜLER

Genel Kategori

1.İbrahim AKSOY ve Cemil KALYONCU

2.Selami ÖZBAY ve Barış ÖZDEMİR

3.Doğu UZEL ve Orhan YARDIMCI

 

SU SPORU YARIŞLARINDA KIYASIYA MÜCADELE

Festivalin son gününde Dalgakıran Mevkiinde gerçekleşen Su Sporu Yarışları kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yüzme Yarışması (Büyükler ve Küçükler), Yağlı Direk ve Tekne Yarışı kategorilerinde gerçekleşen yarışmalarda, Yağlı Direk Yarışması birincisine Yarım Altın, diğer kazanan yarışmacılarımıza ise gram altın hediye edildi.

Yarışmalarda kazananlar şu şekilde;

Yağlı Direk Bayrak Alma Yarışması; Erhan TOKMAK

100 Metre Serbest Yüzme 15 Yaş Altı Küçükler; Anılcan FAYDALI

200 M. Serbest Yüzme Büyükler; Serhat USLU

Tekne Yarışı; Bulut GÜNAL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.