Silivri'de halk toplantıları sürüyor

Silivri'de halk toplantıları sürüyor
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mahalle Konseyleri kapsamında gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Köy tüzel kişiliği kaldırılan yeni mahallelerle 2015 yılında yapılan ve 2016 yılında yapılacak olan çalışmaların anlatıldığı toplantıl

İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantıları, Kurfallı Mahallesi’nde devam etti.

IŞIKLAR; “BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA BÜYÜK BİNALAR, REZİDANSLAR YOK…”

Kurfallı’da hemşerileri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Işıklar, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “İlçemizde beraber yönetmenin en güzel örneğini veriyoruz. Türkiye’de çok nadir örneklerden birisiyiz. Beraber, birlikte yönetmenin demokrasinin, insana değer vermenin önemi ve şekli budur. Tüm mahallelerimizde her ay toplantılar yapıyor, sorunların çözümünü birlikte buluyoruz. Bekirli’de bir kardeşimiz felç geçirmiş, yataktan kalkamaz durumdayken bugün ayağa kalkmış ona sağlık hizmetleri veriyoruz. Yaşlılarımızı, engellerimizi ev ev gezip kontrollerini yapıyoruz. Şimdi üniversiteyle işbirliği çalışması başlattık. Şekerinden tutun, tansiyonuna kadar haftalık bakımlarını takip ediyoruz. Çocuk okula gidecek, sırasına bir yıllık defterini, kalemini bırakıyoruz. Gençlerimiz iş arıyorsa iş buluyoruz. Bizim anladığımız belediyecilik, öyle büyük binalar, rant, rezidanslar, kar ve ticaret değil. İnsan yerine koymak, sosyal belediyecilik dediğimiz bu! Doğumundan, ölümüne kadar her tarafında biziz, bizim önceliğimiz insan! Bizim geleceğimiz topraklarımız, burasının yaşanır bir şekilde kalması bizim geleceğimiz. Biz inandığımız değerlerden ödün vermeden, bu cumhuriyetin kuruluşundan bu güne hangi değeri yaşadıysak onları koruyarak, daha gerisine asla razı olmadan direncimizi dik tutarak karşılık vereceğiz. Buraları yağmalattırmamaya, bu memleketin zenginliklerin burada kalmasını sağlamak için her yolu deneyeceğiz. Tabi bunlar bir proje ile olur, bir planla olur, gelirsiniz burada konuşursunuz toplayıp bir program yaparsınız ve o programa göre bir yıllık işleri hayata geçirirsiniz. Muhtarlarımızla iyi diyalog içindeyiz. Onlar belediyemizin temsilcileri, tüm sorunlarınızı muhtarımıza iletebilirsiniz. Sizlerin görüş ve önerileri, öncelik vermemizi istediğiniz ihtiyaçlarla önümüzdeki yılın yatırım programını oluşturacağız” dedi. Mahalle sakinlerine söz veren Işıklar, gelen talep ve sıkıntıları dinledi. Toplantıda planlar hakkında da bilgiler verildi.

 

KURFALLI MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Kurfallı Mahallesi Safranbolu Caddesi’nde 1527 metre, Süleymaniye Caddesi’nde 1450 metre ve Üçgözlü Sokak’ta 670 metre tuvenan malzeme ile zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı. Asfalt tamir çalışmaları ve yağmur suyu imalatı gerçekleşti. Kurfallı muhtarlık binası önünde peyzaj çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Kent mobilya montajı yapıldı. Kurfallı Çocuk Parkı’nda mevcut alan kauçuk zemin yapılarak, yeni oyun grubu takıldı. Spor aletlerin bakım ve onarımı yapıldı. Basketbol sahası bakımı tamiri ve boyaması gerçekleşti. Çamlık Çocuk Parkı’na yeni çocuk oyun grubu takıldı ve bank montajı yapıldı. Kurfallı Camisi bahçesinde bakım ve çiçek dikim çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır. Bahçeye bank, çöp kovası ve piknik masası montajı yapılmıştır.

 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; 1000 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 4000 metrekare beton parke taşı yol, 800 metre bordür ve 600 metre yağmur suyu oluğu çalışmasıyla Meydan Düzenleme Projesi hayata geçirilecek. Çalışmalara başlamak için alt yapı çalışmalarının tamamlanması beklenmektedir. Kurfallı muhtarlık hizmet binasına doğalgaz tesisatının yapılması planlanmaktadır. Gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.