SİLİVRİ’DE BAHARA COŞKULU MERHABA

SİLİVRİ’DE BAHARA COŞKULU MERHABA
Silivri Belediyesi 5. Hıdırellez Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Asker Uğurlama Töreni ile başlayan program, çalgı yarışması, dans gösterileri ve Popstar Tayfun, Popstar Erhan ve Bursalı Gülçin’in birbirinden güzel konserleriyle devam etti.
Silivri Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Silivri Sahili Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen 5. Hıdırellez Şenlikleri, asker uğurlama töreni, çalgı yarışması, dans gösterileri ve konserleriyle renkli görüntülere sahne oldu.

ASKERLERE MUHTEŞEM UĞURLAMA
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Asker Uğurlama Töreni 5. Hıdırellez Şenliği kapsamında gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, vatani görevini yapmak üzere çeşitli illerdeki birliklere gidecek olan tüm Silivrili gençleri coşkulu bir törenle uğurladı. Asker gençlerin ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği tören programı saat 11.00’de Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Açılan dev Türk bayrağının altında "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar atan asker gençler için kurbanlar kesildi. Başkan Işıklar; "Dünyanın hiçbir yerinde memleketinde böyle davullarla, zurnalarla, eğlencelerle vatani görevlerini yapmaları için asker gönderen başka bir millet yok. Bu sadece Türk milletine ait bir gelenektir. Bugün gençlerimizi bu memleketin, bu milletin kurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusuna gönderiyoruz. Böyle bir ordunun askerleri olacaklar. Onları bu güne yetiştiren bu boya getiren anne ve babalarını kutluyorum, tebrik ediyorum. Allah herkese bunu nasip etsin. Askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum, Allah kavuştursun” diyerek gençlere hediyeler takdim etti.

ÖDÜLLÜ ÇALGI YARIŞMASI’NIN GALİBİ GRUP ŞENLİK OLDU
Silivri Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri Ödüllü Çalgı Yarışması ile devam etti. Silivrili müzisyenlerin solo performanslarını sergilediği yarışmanın jüriliğini Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Gitar Eğitmeni Erdoğan Eren, Silivri Müzik Evi Öğretmeni İbrahim Öpçin, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi TSM ve THM Eğitmeni Tekin Kumaş, Klarnet Ustası Bülent Gülsever ve Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Keman Eğitmeni Şükriye Aslan yaptı. Muhteşem performanslarıyla Silivrililere müzik ziyareti yaşatan yarışmacıların kıyasıya rekabetlerinin sonunda birinciliği Grup Şenlik, ikinciliği Grup Nesil ve üçüncülüğü de Grup Kasaba 34 kazandı. Sırasıyla 3000 TL, 2000 TL ve 1000 TL’lik para ödüllerini Başkan Işıklar’ın elinden alan müzisyenler, kendilerine bu imkânı sağladığı için Işıklar’a teşekkür ettiler.

IŞIKLAR; "HIDIRELLEZ, BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hıdrellez kutlamalarında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; "Bugün Hıdırellez Şenliklerimize asker eğlencesiyle gençlerimizi Atatürk’ün ordusuna, Türkiye cumhuriyetinin ordusuna göndererek başladık. İlçemizde ilk defa düzenlendi, artık şehir düzeyine ulaştık. Sürekli gelişme içinde olan bir ilçede yaşıyoruz. Hıdırellez’i baharın, insan mutluluğunun, bolluğun, bereketin, sevginin her yeri sarıp sarmaladığı bir gün olarak kutluyoruz. İlçemizin tüm mahallelerimizde gelenek ve göreneklerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliklerin eğlenceden daha önemli tarafı; geçmiş kültürümüzü geleceğe taşıması. Bu laik ve demokratik bir şehrin gerekliliğidir. Bizleri sanattan, kültürden, gelenek göreneklerimizden uzaklaştırmak isteyenler, bizi yok etmeye ve cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalışıyorlar. Biz 19 Mayısı da okul bahçelerinde, küçük bahçelerde değil, büyük kurtarıcının heykelinin altında kutlayacağız. Erkek kadın ayırmadan bir arada olacağız,. Nefes alıp veriyor olmamız hemşeri olmamızın temel nedenidir. Sizlerden aldığım cesaret ve destekle, ilçemizi çağdaş ve modern bir geleceğe kavuşturma gayretine devam ediyoruz. Hıdırellez kutlu olsun. Hep birlikte, bolluk, bereket ve huzur içinde, aydınlık, demokratik yarınlara.”

YEREL DEĞERLER SAHNEDEYDİ
Gerçekleşen kutlamalar kapsamında ilçenin yerel sanatçısı olan Raci Gülsever mini bir konser vererek, Silivrililere ud eşliğinde keyifli dakikalar yaşattı. Yine Silivrili Türk Sanat Müziği sanatçısı Günay Noyan da sahne alarak, sesi ve söylediği parçalarla izleyenlerden büyük alkış alarak, sesiyle kendine hayran bıraktı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi gecede sahne alarak roman danslarıyla izleyenlerden tam not aldı. Kostümleriyle göz dolduran ekip, Silivrililer tarafından büyük alkış aldı. Tarihi Kırkpınar Cazgırlarından Silivrili Cazgır Recep de sahneye çıkarak manileriyle geceye renk kattı. Başkan Işıklar, aynı gün içinde "Küçük Bir Kızın Yüreğine Dokunmak” isimli bir Resim Sergisi açarak Nazar isimli Roman kızın porte çalışmalarını resme döken Silivrili Ressam Emine Toprak’ı da tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

DOLU DOLU SAHNE PROGRAMI
Şenlikler kapsamında sahne alan Popstar Tayfun, Popstar Erhan ve Bursalı Gülçin, Silivrililere dolu dolu bir gece yaşattı. Seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla coşkuyu doruğa çıkaran sanatçılara, Silivrililer de hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarla eşlik etti. Gecede sahne alan sanatçılara çiçek ve plaketleri ilçe protokol üyeleri tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.