Silivri'de gizlenen hastalık

Silivri'de gizlenen hastalık
Farelerden bulaşan virüsten ölen gardiyan Silivri Cezaevi'nden böyle çıktı!
 Silivri Cezaevi'nde bir görevli infaz memuru 2010 yılında ''Hantavirüs'' nedeniyle ölmüş, ölüm nedeni tesadüf eseri öğrenilmişti. Şimdi de o memurun fotoğrafı ortaya çıktı!
 Ergenekon da ve Balyoz davalarıyla gündeme gelen Silivri Cezaevi'nde bir görevli infaz memurunun 2010 yılının Mart ayında ''Hantavirüs'' nedeniyle ölmesi Yoğun Bakım Dergisi'nin son sayısında ele alındı. Dergide 22 yaşındaki infaz memurunun ailesinin izniyle ilk kez fotoğrafı da yayınlandı. Aşırı yorgunluk, yaygın ağrı, bulantı, kusma, genel durum bozukluğu şikayeti ile Silivri Cezaevi'ne kaldırılan infaz memuru, şikayetlerin devam etmesi üzerine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılmıştı.
 GÜNEŞ ALMAYAN...
 İnfaz memuru birkaç gün içinde iç organlarında başlayan kanamalarla hayatını kaybetmişti. Gizlenen olay ABD'de yayımlanan ''Centers for Disease Control and Prevention'' dergisinde Türk bilim adamlarının 2011 yılının Mart ayında yazdığı makaleyle ilk kez ortaya çıkmıştı.
 20 Aralık 2012 tarihinde çıkan Yoğun Bakım Dergisi'nin 210-216 sayfalarında ''Hantavirüs Renal Sendromlu Hemorajik Ateş: Olgu Sunumu ve Derleme'' başlıklı makalede söz konusu infaz koruma memurunun durumu ele alındı. GATA doktorlarından Yunus Oktay Atalay, Kamer Dere, Hüseyin Şen, Zafer Küçükodacı, Yalçın Önem, Sezai Özkan, Güner Dağlı imzalı makalede Silivri Cezaevi ve infaz memuru ''İstanbul il merkezinin 67 km batısında ormanlık alanda ve yeterince güneş almayan, iyi havalandırılmayan bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışan 22 yaşında erkek hasta'' ifadeleriyle tanıtıldı.
 FARELERDEN BULAŞIYOR
 Söz konusu makalede hastalığın farelerden bulaştığı şöyle anlatıldı: ''Hantavirüs, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan Bunyaviridiae ailesine mensup RNA virüsleridir. İnsana bulaşan diğer bunyaviridiae ailesi virüslerden farklı olarak artropodlarla değil kemiricilerledir (redent). Rodentin infekte tükürük veya çıkartılarıyla bulaşmış gıdaların alınması, infekte materyalle temas veya idrar, dışkı ve salyalarıyla infekte partiküllerin solunması sonucu hantavirüs infeksiyonu ortaya çıkabilmektedir. Rodentler arasında ve rodentten insana bulaşmakta en sık sorumlu yol aerosollerdir. İnsanlar rodent ısırması sonucu da infekte olabilmektedirler.''
 Hastalığın neden Silivri Cezaevi'nde görüldüğü ise söz konusu makalede şöyle anlatıldı: ''Bu rodent daha çok meşe, kayın ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanlarda yaşamaktadır. Geriye dönük yaptığımız araştırmada olgumuzun çalıştığı iş yerinin (Silivri Cezaevi) bulunduğu mevkinin yakınlarında, meşe ağaçlarından zengin ormanlık alanların bulunduğu öğrenildi.'' .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.