Silivrili muhtarlar engelli haklarını öğrendi

Silivrili muhtarlar engelli haklarını öğrendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Avukatı Fatma Tokaç, Silivrili Muhtarları ziyaret ederek, engelli vatandaşların hangi haklardan yararlandığı konusunda bilgi verdi.

Özelikle engelli vatandaşların ve engelli ailelerine tanınan yasal haklarla ilgili bilgi veren Av. Fatma Tokaç, muhtarların sorularını da yanıtladı. Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezi, Silivri Şubesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömür Aslan’ında hazır bulunduğu ziyarette, Engelli vatandaşların nasıl ev sahibi olabilecekleri, Vergiden nasıl yararlanabilecekleri ve muaf tutulabilecekleri, su, internet, telefon faturalarından nasıl yararlanabilecekleri, Engelli maaşı ve engelli ailenin nasıl maaş alabileceği gibi birçok konuda muhtarlara bilgi verildi.

İBB’DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ TATİL FIRSATI
Muhtarlar, mahallelerinde bulunan engelli vatandaşların her türlü sıkıntısını Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezine ilettiği takdirde çözüm bulabileceklerini de söyleyen Av. Fatma Tokaç ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömür Aslan, engelliler için çeşitli gezilerin düzenlendiğini ve ayrıca engelli vatandaşa ailesiyle birlikte bir hafta tatil yapma fırsatı sunduklarını da ifade ettiler.  

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.