Silopi'den acı haber: Üç polis şehit oldu

Silopi'den acı haber: Üç polis şehit oldu
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan 3 polis memuru kaldırıldıkları Silopi Devlet Hastanesi'nde şehit oldu
Saldırıda yaralanan ve tedavisi süren 4 polis memurundan birinin de durumunun ağır olduğu belirtildi.

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 

3 polis memuru kaldırıldıkları Silopi Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Saldırıda yaralanan ve tedavisi süren 4 polis memurundan birinin de durumunun ağır olduğu belirtildi.
 

Silopi’nin Şehit Harun Boy Mahallesi’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına saat 21.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda açılan ilk ateşte 4 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Yaralı polisler, Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan polislerden üçü şehit oldu. Yaralanan dört polis memurundan birinin durumunun da ağır olduğu belirtildi.

Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK’lı teröristlerı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı. 

ŞEHİT ALTINBAŞ'IN BABA EVİNDE YAS

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis Sabri Altınbaş'ın Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki babaevi yasa büründü.


33 YAŞINDAKI ÖZEL HAREKAT POLİSİ SABRİ ALTINBAŞ ŞEHİT OLDU
 

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, İl Emniyet Müdür İsmail Hakkı Akyüz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, baba Zeki Altınbaş'ın Darıyeri Yörükler köyündeki evine gelerek, şehadet haberini verdi.

Baba Zeki Altınbaş ve şehidin yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi, iki katlı evin çatısına Türk bayrağı asıldı.


EŞİ ACI HABERİ DUYMAK İSTEMEDİ

PKK’lıların polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 polisten 41 yaşındaki Hilmi Bardakçı’nın eşi ve ailesi, acı haberle yıkıldı. Gece yarısı karşısında emniyet yetklileri ile sağlık görevlilerini görence feryat eden şehit polis eşi Havva Bardakçı, "Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum" diyerek ağıtlar yakmaya başladı. 

Silopi’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 polisten Hilmi Bardakçı’nın Adana’nın Yüreğir İlçesi Kazık Karabekir mahallesi’ndeki evine acı haber gece yarısı ulaştı. Emniyet yetkililerinden oluşan bir heyet, beraberinde sağlık görevlileri ile şehit eşi ile bir üst katında anne ve babasının oturduğu iki katlı eve geldi. Kapıyı açan şehit polis eşi Havva Bardakçı, karşısında emniyet yetkilileri ile ambulans ve sağlık ekiplerini görence gözyaşlarına boğuldu. 8 yaşında kız ve 10 yaşında erkek evladı bulunan ve 13 yıllık hayat arkadaşının şehit olduğunu anlayan Havva Bardakçı, "Hayır sböylemeyin. Duymak istemiyorum. Kendisine de saat 7’den (19.00) beri ulaşamıyorum." diyerek feryat ettikten sonra gözyaşı sel oldu. Şehit polisin annesi Selver ile babası İsmet Bardakçı’nın aynı evin üst katında oturduğu öğrenildi. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehit ailesinin oturduğu iki katlı eve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Selver ile İsmet Bardakçı çiftinin 5 çocuğundan ikinci evlatları olduğu belirtilen şehit polis  Hilmi Bardakçı’nın 13 yıllık evli kısa süre önce katarakt ameliyatı olduğu seçimlerden 1 gün önce görev yeri Şırnak’a döndüğü öğrenildi. Şehit Bardakçı’nın yarın (Çarşamba) günü ikindi namazından sonra Adana’da defnedileceği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALTINOK ERZURUM PROGRAMINI İPTAL ETTİ 

İçişleri Bakanı Selami Altınok'un Erzurum programı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 polisin şehit edilmesi dolayısıyla iptal edildi.

Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 3 polis memurunun şehit olması ve 1 polisin yaralanması dolayısıyla Altınok, Erzurum programını iptal etti.

Yaşanan üzücü olayı haber alan Altınok, 00.30'da özel uçakla Erzurum Havalimanından Ankara'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.