Şırnak'ta şehitlerimiz uğurlanıyor

Şırnak'ta şehitlerimiz uğurlanıyor
Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düşmüştü.
Şehit olan 13 askerden önce 7'si için Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'nda yapılan törende, şehitlerin kısa öz geçmişleri okundu ve dualar edildi. Törenin ardından şehitlerimiz omuzlara alınarak havalimanına götürülmek üzere helikopterlere taşındı.

Naaş teşhisleri yapılan ve uğurlama töreni düzenlenen şehitlerimiz: Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, Jandarma Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç.


Şırnak Şenoba'da şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü Şırnak Şenoba'da şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü


7 şehidin naaşı buradan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürülüyor. Havalimanında bekleyen iki ayrı uçakla da, şehitlerimiz toprağa verilecekleri memleketlerine uğurlanacak.

Helikopterler havalanana kadar törene katılanlar alanda beklemeye devam etti ve daha sonra tören sona erdi. 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenazeleri az önce memleketlerine uğranan 7 şehidimiz:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.