Suriyeli göçmenler yerli nüfus sayılacak!

Suriyeli göçmenler yerli nüfus sayılacak!
Büyükşehir yasasında değişiklik yolda. Buna göre, Suriyeli göçmenler yerli nüfus sayılacak.
İller Bankası’ndan bütçe alan belediyelere sığınmacılar için de ödeme yapılacak. Bütçeden aldığı pay en çok artacak iller Şanlıurfa ve Gaziantep olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi, AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı, Büyükşehir Yasasında yapılacak değişiklik için harekete geçti.

Karar Gazetesi'nden Erol Metin'in haberine göre, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu dönem Meclis’e sevk edilmesi planlanan düzenlemeyle, belediyelerin yükünün hafifletileceğini savundu.

Fakıbaba, yeni düzenlemeyle belediye gelirlerinde artış yaşanacağını söyledi. Mevcut düzenlemede İller Bankası’nın belediyelere nüfus oranına göre pay verdiğini hatırlatan Fakıbaba, yapılacak değişiklikle Suriyeli mültecilerin de yerli nüfustan sayılacağını ifade ederek, şöyle dedi:
“Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Hatay gibi illerimiz ne kadar Suriyeli misafir kabul etmişse gelirleri de o kadar artacak. Yani mevcut nüfuslarına Suriyeliler de dahil edilecek. Diyelim ki Şanlıurfa’daki resmi Suriyeli sayısı 500 bin ise, nüfusuna 500 bin ilave olacak. Bu hesapla şehirlerimiz İller Bankası’ndan paylarını alacak.”

Fakıbaba, “İmar düzenlemelerinde bazı rahatsızlıklar oluyordu ama şimdi o rahatsızlıklar kalkacak. Daha şeffaf daha denetlenebilir bir durum ortaya çıkacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.