Suriyelilere vatandaşlık veriliyor

Suriyelilere vatandaşlık veriliyor
Doğum yeri Halep, ikameti Kilis... Nüfus cüzdanının verildiği yer İstanbul Güngören.
 Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacıların Türk vatandaşlığına geçip geçmeyeceği tartışılırken, bunların bir bölümüne nüfus cüzdanı verildiği belgesiyle ortaya çıktı.

Türk hükümetinin geçici kimlik belgesi verdiği Suriyeli sığınmacılara artık nüfus cüzdanı da veriliyor. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyan Suriyeli’lerin sayısı henüz belli değil. Nüfus cüzdanları ikamet ettikleri illerden değil farklı illerden çıkartılıyor. Veriliş sebebi ise “kayıp” olarak gösteriliyor.

CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, nüfus cüzdanı verildiği iddialarını belgesiyle destekledi. Edipoğlu’nun Sözcü’ye verdiği Suriye vatandaşı olan Ayşe Eşki’nin cüzdan bilgileri şöyle:

Adı :Ayşe
Soyadı : Eşki
Doğum yeri : Halep/ Suriye
Medeni Hali : Bekar
Nüfus cüzdanının verildiği yer : Güngören/ İstanbul
Veriliş Nedeni : Kayıp


CHP’li Mehmet Ali Edipoğlu konu ile ilgili Sözcü’ye konuştu.

Edipoğlu konu ile ilgili olarak şunları söyledi :
Suriye’den gelenlerin sorunlarını çözmeleri için geçici ikamet adı altında kimlik numaraları verildiğini biliyordum. Ancak Hatay’da yaşayan Suriyelilere başka şehirlerden kimlikler verildiği duyumunu aldık. Mersin, Adana, İstanbul, Bursa gibi illerden bildiğiniz nüfuz cüzdanları aldığını tespit ettik” dedi.

Nüfus cüzdanlarının verilişini İçişleri bakanına sorduklarını ancak yanıt alamadıklarını ifade eden Edipoğlu, ” Bunları seçmen yapıp oylarını kazanmak gibi basit düşünceler içinde olduklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Edipoğlu, gelen Suriyelilerin de bölgede huzursuzluk çıkartıklarını ve bunun da hükümetin görmezlikten gelindiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
175 Yorum