Taksim'de sona yaklaşılıyor

Taksim'de sona yaklaşılıyor
Taksim Meydanı'nda geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Taksim Meydanı'nda büyük bölümü tamamlanan zemin düzenlemesinin ardından meydana yerleştirilecek süs havuzlarının kaba inşaatı ve yer altından çekilen elektrik tesisatları da tamamlandı. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü meydanda Tarlabaşı tarafından meydana girişte merdivenlerin inşaatına da başlandı.

TAKSİM MEYDANINDA HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı'ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Koruma Kurulu onayıyla yürütülen çalışmalarda zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Büyük bir şantiyeyi andıran meydanda çalışmalar şu anda Tarlabaşı Bulvarı'ndan meydana girişteki merdivenlerin yapıldığı bölüm ile Gezi Parkı'yla meydanın buluştuğu hatta yoğunlaşmış durumda. Meydanda yapılacak olan süs havuzlarının da kaba inşaatları tamamlandı. Şu anda içleri çakıl taşıyla dolu alan bu havuzların elektrik tesisatlarının da yer altından çekildiği belirtildi. Proje tamamlandığında Taksim Meydanı'nda 3 bin 500 metrekarelik bir alanda aromatik bitki bahçesi bulunacak. Projede 1700 yeni bitki dikilmesi planlanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’yle trafik, tünellerle meydan altına alınmış ve yayaların Gezi Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında trafik kesintisi olmadan yürüyebildiği 100 bin metrekarelik alan inşa edilmişti. Ancak geçen zaman boyunca meydandaki gerekli düzenlemeler bir türlü tamamlanamadığı için, meydanın nasıl olacağı merak konusu olmuştu. 

RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.