'Tarafsız' kurula AKP’li atandı

'Tarafsız' kurula AKP’li atandı
‘Tarafsız ve uzman kişilerden oluşması’ gereken Yüksek Hakem Kurulu’na AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Kızılca atandı.
 Atanacak üyenin “Siyasi bağlantısının bulunmaması, tarafsızlığı ve alanında uzmanlığı” ile ilgili kesin hükümler bulunmasına karşın Bakanlar Kurulu, Yüksek Hakem Kurulu’na ‘‘Çevre, şehir ve kültür” alanlarından sorumlu, alanının uzmanı olmayan AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Uğur Kızılca’yı atadı.


Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Bakanlar Kurulu temsilcisi olarak atanan Kızılca’nın AKP Ankara İl Başkanlığı’nın web sayfasındaki bilgilerine göre, partideki görevi sürüyor. Kızılca’nın ‘‘Anayasa değişiklikleri, yeni Anayasa ihtiyacı, milli iradeye müdahale, kritik enerji altyapı güvenliği, hasta hekim ilişkilerinin hukuki mahiyeti ve siyasi gelişmelerin hukuki yönleri’’ konularında uzman olduğunun yer aldığı özgeçmişinde, çalışma yaşamı, işçi ve işveren ilişkileri ile ilgili bir bilgi ise bulunmuyor.


Kızılca’nın atandığı, kararlarının kesin olması ve toplu iş sözleşmesi hükmünde bulunması nedeniyle çok önemli bir kamusal yapı niteliğindeki Yüksek Hakem Kurulu, özellikle son dönemde 750 bin taşeron işçisinin toplu iş sözleşmelerinin tümünü bağıtlamasıyla dikkatleri üzerine çekti.


Soylu’nun da avukatı

Yüksek Hakem Kurulu’nun yeni üyesi Uğur Kızılca, aynı zamanda eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik, yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da avukatlığının üstlenen bir isim olarak biliniyor. Kızılca, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran seçimleri öncesinde kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla açtığı manevi tazminat davasında Soylu’nun vekilliğin üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.