Taşerona müjde

Taşerona müjde
Kamuda çalışan taşeron işçilerileri ilgilendiren müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Taşeron işçi meselesini bu hafta hallediyoruz” dedi
Devlet hastaneleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, bakanlıklar ve belediyeler başta olmak üzere kamuda 800 bin civarında taşeron işçi çalışıyor. Yıllardır düzenleme bekleyen bu işçilerin hayali çok yakında gerçek olacak. Kadro düzenlemesi şimdiye kadar yasalaşacaktı. Ancak işçilerin farkı kurumlarda farklı sözleşmelere tabi olması sürecin uzamasına neden oldu.

SON NOKTAYI KOYDU


Düzenlemenin teknik detayları tam belli oldu derken 15 Temmuz hain darbe girişimi, terör ve Suriye’deki gelişmeler gündeme oturdu. Ertelenen taşeron düzenlemesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi dün verdi ve bu konudaki tartışmalara da son noktayı koydu. Erdoğan, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” dedi.

MECLİS'E GELİYOR


Orman Bakanlığı’nın düzenlediği toplu açılış töreninde bir vatandaşın “Taşeron ne olacak Cumhurbaşkanım” diye bağırması üzerine Erdoğan, “Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” diye cevap verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, “Taşeron düzenlemesini Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 hafta içinde Meclise gönderiyoruz” dedi.

'TATLIYA BAĞLANDI'


Başbakanlık, Çalışma ve Maliye Bakanlığı’nın yoğun bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlikte işi tatlıya bağladılar inşallah. Bu hafta içinde Meclise gitmesiyle bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah neticeye bağlanacaktır” açıklamasında bulundu. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da Twitter hesabından taşeron konusunda son aşamaya geldiklerini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.