THY'nin Semerkant Uçuşları 16 Mart'ta Başlayacak

THY'nin Semerkant Uçuşları 16 Mart'ta Başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın Semerkant'a doğrudan uçuşlarının 16 Mart'ta başlayacağı müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan,  Özbekistan  Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Türk Hava Yolları, inşallah 16 Mart'tan itibaren  İstanbul'dan Semerkant'a tarifeli seferlerini başlatacak." dedi.

"SEMERKANT SEFERLERİ BAŞLAYACAK"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Özbekistan Orta  Asya'da her açıdan stratejik bir ülke. İkili ticaret hacmimiz 2016 yılında 1,2 milyar dolar civarındaydı. Bu yılın ilk 8 ayında 900 milyon doları aştık.  Türk Hava Yolları, inşallah 16 Mart'tan itibaren  İstanbul'dan Semerkant'a tarifeli seferlerini başlatacak. Böylece her iki kardeş toplum olarak çok daha sıkı kaynaşma fırsatını bulacaktır.

"GÜÇLÜ OLMANIN YOLU, BİRLİK OLMAKTIR"

Bugün 22 anlaşmayı imzaladık. Yarın da  İstanbul'da 4 anlaşma imzalamak suretiyle 26 anlaşma ile çok önemli bir çıkışı bu ziyaret ile gerçekleştiriyoruz.  Özbekistan ile işbirliğimizin her alanda geliştirilmesi yönünde talimatlarımızı verdik. Aynı iradenin  Özbekistan'da olmasından mutluyum. Güçlü olmanın yolu birlik olmaktır.  Özbekistan'ın her alanda güçlü olmasını arzu ediyoruz. Ziyaretin kaderdaşlığı daha da pekiştirmesini umuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.