Trakyalılar Şamlar’da Buluştu

Trakyalılar Şamlar’da Buluştu
Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği geleneksel "Trakyalılar Şamlarda buluşuyor" etkinliği, Şamlar Köy Meydanında renkli görüntülerle kutlandı.
Doğanın canlanmasının sevinçle karşılandığı gün anlamına gelen Hıdırellez’i kutlamak için düzenlenen Şenliğe; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can,  Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürkan Aksoy, İstanbul Ziraat Odası Başkanı Turhan Tuncer, Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir,  Türkiye Marka İsim Babası Bay Kamber, siyasi parti ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
"450 yıllık kültüre sahibiz"
Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Trakyalıların da büyük ilgi gösterdiği Hıdırellez Şenliği selamlama konuşmaları ile başladı. İlk sözü alan ve katılan herkese teşekkürlerini ileten Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürkan Aksoy “450 yıllık kültürümüzü yaşatmak için kurduğumuz derneğimiz,  her gün büyümekte ve gelişmekte. Birçok projeye imza attık. Tüm projelerimizde bize her türlü olanağı sağlayan belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal’a, Şamlar gençliğine ve buraya gelip bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bu şenlik kardeşliğe vesile olmalı
Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasına yaptığı katkılar nedeni ile plaket takdim edilen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’da yaptığı konuşmada Hıdırellez Şenliklerinin dostluğa ve kardeşliğe vesile olması dileğinde bulundu. Başkan Uysal “Hıdırellez bizim için şenlik demek, bahar demek, güzellik ve kardeşlik demek. Özellikle ülkemizin içinden geçtiği barış sürecine burada gösterilen dostluklar örnek olur, kardeşlik hukukunun gelişmesine katkıda bulunur” şeklinde konuştu.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan şenlikte, Türkiye Marka İsim Babası Bay Kamber tarafından Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ismi ve değerleri tescillendi. Tescillenme işleminin ardından Hıdırellez ateşi  yakılarak hep birlikte üzerinden atlandı.
 
Şamlar Köy Meydanı’nda düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri Trakya yöresine ait halk oyunları gösterisi ve Rumelili Ekrem’in seslendirdiği Trakya yöresine ait şarkılarla şenlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.