Türk basını Enver Abi'sini kaybetti

Türk basını Enver Abi'sini kaybetti
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. Ören bugün Eyüp'te toprağa verilecek
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü Memorial Hastanesi'nde dün saat 21.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Beyin kanaması sonucu 74 yaşında hayatını kaybeden Ören'in cenazesi, yakınlarının isteği üzerine Türkiye Gazetesi Hastanesi'ne götürüldü. Ören'in cenazesi bugün toprağa verilecek. Ören Eyüp Sultan Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Eyüp Sultan Mezarlığı'nda çok sevdiği hocası ve kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık'ın yanına defnedilecek. Başbakan Erdoğan, 9 Şubat günü Ören'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ören'e 1990 yılında ABD'de kız kardeşinden alınan böbrek nakledilmişti. Türk basınının usta ismine 2006'da ise Ankara'da ikinci böbrek nakli yapılmıştı. Ören aralarında Türkiye Gazetesi ve TGRT Televizyonu'nunda bulunduğu bir çok şirketin kurucusuydu. 
GÜL: SEVGİYLE HATIRLANACAK 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yayınladığı mesajda, Ören'in çok yönlü hizmetleriyle gönüllerde müstesna bir yer edindiğini, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacağını söyledi. 
GAZETECİLİK 'BENİM İKİNCİ DOĞUMUM' DEMİŞTİ
 1939 tarihinde Denizli'nin Honaz nahiyesinde dünyaya gelen Ören, Kuleli Askeri Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde okudu. 1961'de İtalya'ya giden Ören 1970'de üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Birkaç idealist arkadaşı ile birlikte, gazeteciliğe başladı. Bu olayı "İkinci Doğumum" diye niteleyen Dr. Enver Ören 1980-1990 arasındaki on yılın en başarılı gazete yöneticisi seçildi. Ören, sağlık sorunları nedeniyle işlerini tek çocuğu A. Mücahid Ören'e devretmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.