‘’TÜRKİYE ARTIK DÜNYANIN MERKEZİNDE’’

‘’TÜRKİYE ARTIK DÜNYANIN MERKEZİNDE’’
Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Stratejik Derinlik’ adlı söyleşide gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. NİŞANCI, TÜRK DIŞ POLİTİKASINI ANLATTI

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Küçükçekmecelilerle buluşan Nişancı’yı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Recep Şencan ve Dr. Sibel Güllüçayır başta olmak üzere Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut da izledi.

‘ERDOĞAN’IN BEDEN DİLİNE BAKIN’

Günümüzde yaşananların dış güçler tarafından bilinçli olarak yaptırıldığını kaydeden Nişancı, “Bunun iki sebebi var. Birincisi İslam coğrafyası üzerinde gıptayla bakılan bir ülke olan  Türkiye’nin itibarını zedelemek, ikincisi ise dünya lideri olmuş Erdoğan’ın imajına zarar vermek. Putin ile Erdoğan’ın görüşmesine bakın mesela. Beden dillerine baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan gayet baskın ve güçlü. Erdoğan’ın ve Türkiye’nin daha da güçlenmesini engellemek istediler” dedi. Doların yükselmesini de petrol fiyatlarının düşmesine bağlayan Nişancı, Rusya lideri Putin’in Türkiye’ye sığındığını ancak ileride Çin’le de ittifak yapabileceğini ifade etti.

‘DÜNYANIN MERKEZİNDE TÜRKİYE VAR’

 “Global güçlerin oyun alanlarının başında artık Türkiye geliyor. Satranç tahtası artık Türkiye’de kurulu” diyerek dünyanın merkezinde Türkiye’nin olduğuna da değinen Nişancı,  günümüzde teknolojiyi üretenin değil, tüketenin güçlü olduğunu söyledi. Nişancı ayrıca batının tüm güç unsurlarının onu güçsüzleştirmeye başladığını ifade etti. Zamanın batının aleyhine Türkiye’nin de lehine işlediğini vurgulayan Ensar Nişancı, “Batı hiçbir zaman çökmeyecek ancak önce eşit olmayı, sonra sömürü araçlarını terk etmeyi kabul edecek” diye konuştu.

‘İSLAM’I MEZHEPLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Türkiye’nin tarih anlayışına uygun bir dış politika izlediğini de sözlerine ekleyen Prof. Nişancı, “Türkiye tüm komşularımla iyi olayım ki iç sorunlarımı çözeyim dedi. Ancak Kürtler bölgede kullanılmaya çok açık bir unsur olmuştur. Bu nedenle yapılan demokratik açılımla da Türkler ve Kürtler birbirine daha da yakınlaştı. İslam ise her zaman birleştirici bir unsurdur. O nedenle İslam’ı IŞİD ve Suriye ile mezhepleştirmeye çalışıyorlar. Türkiye’de ise İslam’ı yanında olarak dönüştürmeye çalışıyorlar. İslamlaştırarak İslamsızlaştırmaya çalışıyorlar” dedi. Program sonunda ise Besim Müftüoğlu Nişancı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.