Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nu ziyaret

Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nu ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile birlikte Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nu ziyaret etti.
Yaptığı konuşmada CHP'nin engellilerin sorunlarını çok iyi bildiğini, Meclis'te bu konularda gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Akkaya, "Yeni bir seçime giriyoruz. Ülkenin sorunlarını çözecek tek parti CHP’dir. Türkiye'de toplumsal barışı sağlayacak, eğitimden sağlığa kadar bütün eksiklikleri onaracak partiyiz. 1 Kasım seçimlerinde örgütlü toplumun, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların desteğine ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz." dedi.
Ülkemizde engelli nüfusunun 8.431.937 (% 12,29) kişi olduğunu söyleyen Akkaya; bu sayıya aileleri de katarsak engelliliğin en az 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.
Akkaya konuşmasında; “Engellilere yönelik sosyal politikaların toplumsal sorumluluk alarak hayata geçirmek, o toplumun insan haklarına yönelik duyarlılığın bir göstergesidir.Engelli yurttaşlarımız, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar hayatın her alanında ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle, engellilik sorunu temelde bir insan hakları sorunudur.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’de 1.822.000 engelli iş gücüne katılabilir durumdayken, çalışan engelli sayısının yetersiz olduğunu belirten Akkaya; CHP ‘nin Engelli politikalarında da belirtildiği üzere Sosyal Devlet anlayışının gereği olarak, engelli bireylerin çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarının temel bir insan hakkı olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yakup Akkaya; CHP’nin Engelli politikalarını şu şekilde sıraladı:
“-Birleşmiş Milletler Engelli Haklarına Dair Sözleşmesi başlıca rehberimiz olacak ve İhtiyari Ek Protokolü TBMM’de onaylanacaktır. 
-Engellilerden sorumlu Özerk Kurum Başkanlığı kurulacaktır.
-Engelliler için eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenliği kapsayan bir bütünlüklü çözüm modeli oluşturulacaktır.  
-Sosyal Devlet anlayışıyla otizmli bireylerin eğitsel ve yaşamsal koşullarını iyileştirmek üzere; Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri “Ülke genelinde İl ve İlçelerde yaygınlaştırılacaktır.
-Engellilere gerekli eğitimi bedelsiz sağlamak devletin öncelikli görevi olacaktır. 
-Engellilerin sağlık hizmetlerinden eşit, kaliteli bedelsiz olarak yararlanmasını sağlanacaktır.
-Tüm engellilerin ödemek zorunda bırakıldığı muayene, tedavi, tıbbi malzeme ve ilaçta katkı payı kaldırılacaktır.
Bakım sigortası yasası çıkartılarak, bakıma muhtaç tüm engellilere yoksulluk ölçütü gözetmeksizin bakım hizmeti sunulacaktır.
-Engelli aylıkları engellilerin tüm ihtiyaçlarını, eğitimlerini ve diğer sağlık gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlenecek, asla muhtaçlık yardımı gibi değerlendirilmeyecektir. 
-Özel olarak beslenmek zorunda olan engellilerin, tüm beslenme ihtiyaçları devlet tarafından “bedelsiz” olarak karşılanacaktır. “
Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya gündeme dair yaptığı konuşmasında ise; “1 Eylül Dünya Barış Günü”hepimiz için çok önemlidir.21. yüzyılın ilk 15 yılını geride bırakıyoruz. Ne yazık ki ülkemize ve dünya coğrafyasına baktığımızda barış adına iyi şeyler söylemek mümkün değildir. Ancak umudumuzu her zaman koruyarak “ Hemen Şimdi Barış!” diyoruz. Basın adına ülkemizde kara günleryaşıyoruz.Koza Medya Grubu'na ait işletmelerin polis tarafından basılması düşündürücüdür. 1 Kasım seçimleri öncesinde medyanın susturulmak istenmesi demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Çünkü basın özgür olmazsa özgür toplumdan da bahsedilemez. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Bugün dayanışmaya dünden daha çok ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.
















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.