Üç gemi birden

Üç gemi birden
İstanbul'da Şehir Hatları'da 3 yeni yolcu gemisi hizmete girdi
Şehir Hatları filosuna 3 adet "double ended" tipi yolcu gemisinin katılması nedeniyle tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Hatları filosuna 3 adet "double ended" tipi yolcu gemisinin katılması nedeniyle düzenlenen törende, "Denizi doğru kullanmak gerekiyor. Maalesef denizdeki ulaşım keyifli ama gecikmeli. Niye? 6-4 milden fazla yapamadığı için sürati, yavaş gittiği için..İnsanlarımız çok aceleci. Bir an önce ulaşmak istiyorlar, işine gitmek istiyor. Daha hızlı erişim istiyor. Yoksa denizde geminin keyfi, tadı başka hiç bir araçta elde edilemez" dedi.
Şehir Hatları Sarıyer İskelesi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Topbaş, şunları söyledi: 
"Sarıyer'e Beşiktaş üzerinden, sahil boyunca bir metro projesi hazırlıyoruz. Hacıosman'dan gelen bir metro var. Eski fidanlığın olduğu yere, Çayırbaşı'na... Ama diğer taraftan da sahil bandından gelecek bir ulaşım dahi bizim tasarımımız içerisinde, ulaşım akslarımız içerisinde. Yönetim olarak bizler daha ne yapsak ki, İstanbullular rahat etsin, huzurlu bir yaşam sürebilsin? Aynı şekilde, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil bandı boyunca da yine bir olması doğrultusunda çalışmalarımız var. Yani diyoruz ki; yarım saat yürüdüğünüz zaman bir metro istasyonuna ulaşabilesiniz...
Denizi doğru kullanmak gerekiyor. Maalesef denizdeki ulaşım keyifli ama gecikmeli. Niye? 6-4 milden fazla yapamadığı için sürati, yavaş gittiği için... İnsanlarımız çok aceleci. Bir an önce ulaşmak istiyorlar, işine gitmek istiyor. Daha hızlı erişim istiyor. Yoksa denizde geminin keyfi, tadı başka hiç bir araçta elde edilemez." 
Topbaş, konuşmasının ardından yolcu gemisiyle denize açıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.