Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı

Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı
Büyükçekmece Kültürpark Dalyan bölgesinde çalışmalara başlayan heykeltıraşlar mermer, ahşap ve krom nikel malzemelerden eserler üretecek. Her yıl olduğu gibi bu sempozyum sonunda da heykeltıraşlar eserlerini yine Büyükçekmece'ye hediye edecek.

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen Uluslararası Heykel Sempozyumu'na bu yıl 5 ülkeden 7 heykeltıraş katılıyor.

 

5 ülkeden 7 sanatçı katılıyor

 

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin en çok ilgi çeken sanatsal etkinliklerinden biri olan Uluslararası Heykel Sempozyumu. Küratörlüğünü Metin Yergin yaptığı sempozyuma katılan heykeltıraşlar ise, Romanya'dan Bacriu Petrescu Marius Loan, Tayvan'dan Lee Zih-Cing, Teng Shan-Chi, Bulgaristan'dan Georgi Minchev, İran'dan Majid Haghighi ve Türkiye'den İlker Yardımcı, Tülay İçöz.

 

Eserler Büyükçekmece'de ölümsüzleşecek

 

Heykeltıraşların çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Şehrimizin dört bir yanına koyduğumuz, yaptıkları sanat eserleriyle festivalimize ayrı bir değer katan değerli heykeltıraşlarımıza tüm halkımız adına teşekkürlerimi sunarım. 16 yıldır Büyükçekmece’yi ve festivalimizi zenginleştiren değerli heykeltıraşlarımızın eserlerini en iyi şekilde koruyarak ölümsüzleştiriyoruz. Bu sempozyum sonunda da ortaya çıkacak olan eserleri yeni belediye binamızda sergileyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.