Dijitalleşen Dünyanın Hayatımıza Sundukları

Dijitalleşen Dünyanın Hayatımıza Sundukları
Sigara bağımlılarının, sigarayı bırakma aşamasında en fazla zorlandıkları

Sigara bağımlılarının, sigarayı bırakma aşamasında en fazla zorlandıkları unsur el ve dudak alışkanlıklarını ortadan kaldırmaktır. Elektronik sigara , tam olarak bu sebeple üretilen bir sigara simülatörüdür. Dışarıya duman yerine buhar vermesi özelliğiyle pasif içiciliği azaltmayı hedeflemiştir. Ayrıca sadece nikotin içermekte olduğundan dolayı sigarada var olan bir takım olumsuz etkileri mümkün olduğunda azaltmıştır.

Sigara Kullanımı

Günümüzün en ön önemli sağlık sorunlarına sebep olan sigara kullanımının zararı herkes tarafından son derece iyi bilinmektedir. Sigara içmek sadece ülkemizde değil dünya çapında bir problemdir.

Sigara kullanım oranından söz edecek olursak, yaklaşık olarak her üç yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu istatistik sonucuna göre 1.2 milyar insanın sigara kullanıyor olduğu sonucuna ulaşıldı.   Ve bu sonuçlarla ilişkili olarak birçok ülkede akciğer kanseri görülme oranı oldukça fazladır.

Avantajlar ve Dezavantajları

Elektronik sigara avantajları ve dezavantajları , tam olarak biliniyor olmamasına rağmen, cihazın fayda sağlayan bir ürün olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Elektronik sigara kullanımı sağladığı avantajlar ile birlikte son derece kolaydır. Sadece dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bunların başında elektronik sigaranın dezavantajı olarak görünen ısınma problemi vardır. Bu sebeple kullanıcı her kullanımdan sonra mutlaka cihazın ısısını kontrol etmelidir.

 nın avantajlarının en başında kanserojen madde içermeyen yapısı bulunmaktadır. Normal sigaralarda bulunan kanserojen içerikli kimyasallardan elektronik sigara yolu ile kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Aynı zamanda kendi sağlığını koruyan kullanıcı çevreye ve pasif içicileri de koruma altına almış olmaktadır.

Normal sigaralarda bulunan yangın çıkarma riski, elektronik sigaralardan bulunmamaktadır.

Sigara kullanım kuralları ile birlikte sigara kullanıcıları bir çok alanda sigara içememekte ve stres altına girmekteler. Tam bu zamanlar için elektronik sigara tam bir biçilmiş kaftan olarak sizlere sunulmaktadır.

Elektronik Sigara ile İlgili Bilimsel Bulgular ile Destekleme

Elektronik sigaranın tamamen tütün sigarasının yerini alabileceğini düşünenler yanılırlar. Tütün sigarasının yerini alacak bir ürün değil, sadece simülatör olarak kullanılabilecek bir üründür.

2012 – 2013 yıllarında Catania Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonucunda Elektronik Sigara kullananların %9’unun sigarayı bırakmış olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Deney oniki ay süresince üç yüz gerçek sigara kullanıcısı üzerinde yapılmıştır.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.