Vali Şahin: Suçunu kabul etti

Vali Şahin: Suçunu kabul etti
İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde Reina saldırganının yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde dün akşam saatlerinde yakalanan Reina katliamcısına ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamayı Reuters, AP, Cnn int. dahil dünya medyasından kuruluşlar canlı yayınladı.

 İstanbul Valisi Vahip Şahin Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi: "Fail Abdulkadir Masharipov. Kod adı Ebu Muhammed Horasani. 1983 Özbekistan doğumlu. Afganistan’da eğitim almış. 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist. Teröristin parmak izi uyuştu. Teröristle birlikte 197 bin dolar, havalı tabanca, drone ve SİM kartlar ele geçirildi.

Vali Şahin'in açıklamaları özetle şöyle:

 "1 Ocak 2017 gecesi saat 01.15 sıralarında Ortaköy semtinin bir gece kulübünde menfur bir terör eylemi meydana gelmiş ve 39 insanımızı yitirmiş durumdayız. O günden bu tarafa faille ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz çok ciddi bir çalışma yürüttü. Bu gece Esenyurt’ta düzenlenen bir operasyonla fail yakalanmış durumda.

1983 ÖZBEKİSTAN DOĞUMLU

Fail Abdulkadir Masharipov. Kod adı Ebu Muhammed horasani. 1983 Özbekistan doğumlu.

AFGANİSTAN'DA EĞİTİM ALMIŞ

Afganistan’da eğitim almış. 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir kişi. Operasyon yapılırken yaklaşık 7200 saat kamera incelemesi yapıldı. 2 bin polisimiz görev aldı. Konya, Hatay ve İzmir’de ve ilimizde ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi.

ÖNCE BAŞAKŞEHİR'DE EV KİRALAMIŞ

Terörist İstanbul’a geldiğinde önce Başakşehir’de bir ev kiralıyor. Daha sonra bir iki ev değiştirerek kendini gizliyor ve olay günü de Zeytinburnu’ndan geliyor. Polisimiz gerçekten çok ciddi ve özverili bir operasyon yaptı. 162 adrese operasyon düzenlendi. 50 şahıs gözaltına alındı.

197 BİN DOLAR, HAVALI TABANCA, DRONE ELE GEÇİRİLDİ

Teröriste birlikte 197 bin ABD doları ve iki adet tabanca ve şarjörü, biri havalı tabanca, drone ve sim kartlar ele geçirildi. Terörist suçunu kabul etmiştir. Parmak izi de uyuşmuştur. Tüm birimlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir iş başardılar. Temennimiz İstanbul’da böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması. Her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşımızın duyarlılığı çok önemli.

Operasyonlar boyunca 2200 civarında ihbar yapıldı. Bunlar bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın bu tür hassasiyetinin artarak devamını bekliyoruz.

SUÇUNU KABUL ETTİ, PARMAK İZİ UYUŞTU

Terörist suçunu kabul etti. Parmak izi uyuştu
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.