YGS giriş belgeleri erişime açıldı

YGS giriş belgeleri erişime açıldı
Adaylar, 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, internet adresinden edinebilecek.
 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanarak, giriş belgeleri erişime açıldı.


ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinebilecek. Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret olmayacak. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesi dışında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabilecek. Bu belgeleri yanında bulundurmayan aday, sınava alınmayacak; sınava alınsa dahi sınavı geçersiz sayılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.