YIL’IN ANNESİNE HÜZÜNLÜ VEDA

YIL’IN ANNESİNE HÜZÜNLÜ VEDA
Ardahan Göle’nin tanınmış ailelerinden Atalay ailesinin kızı, Askeroğlu ailesinin gelini Gülsen Askeroğlu 19 Nisan Cumartesi günü gece saat 03.00’de uykusunda yakaladığı kalp krizi bu sefer onu sevenlerinden ayırdı. Daha evvel 2 kez daha kalp krizi geçire
Kent Haber Gazetesinin değerli üyesi Oytun Askeroğlu’nun da annesi olan Gülsen Askeroğlu’nun bu ani ölümü sevenlerini şaşkına ve hüzne boğdu. Hayatını eğitime ve memleketinin insanlarına adayan, sosyal aktiviteleriyle de takdir toplayan Askeroğlu, Başakşehir İMKB Alparslan Ortaokulu Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Ardahan Göle’de çeşitli okullarda görev yapmış olan Askeroğlu’nun YİBO (Yatılı Bölge Okulu)’nda Müdür olduğu dönemde de gösterdiği performans ve başarısı dillere destan olmuştu. 
O Yıl’ın annesiydi 
Geçtiğimiz yıl ‘Ardahanlı Anneler Buluşuyor’ adı altında 50 civarında Ardahan’lı anneler için İstanbul’da bir gezi düzenlemiş olan Gülsen Askeroğlu  ‘Yılın annesi’ seçilmişti. Yılın annesi Askeroğlu o süreçte bu projeyle ilgili şunları söylemişti. ‘Ben eğitimciyim daha önce Ardahan Göle’de yatılı ilköğretim okulu müdürüydüm. Orada şunu gördüm gidilmeyen bir il’i hep görmek istediklerini, insanların her zaman içinde eksik kalan bir yanları olduğunu gördüm. Başakşehir’de aile okulu projesini gerçekleştirdim. Önce anneler sonra çocuklar dedim.  Ardahan iklim olarak soğuk bir bölgedir. Orada eğitim dışarıdan gelen eğitimciler için oldukça büyük sıkıntı teşkil eder. Bizlerde farklı yerler görelim, farklı illere gidelim dedik ve sadece Ardahan için değil tüm Türkiye adına bu projeleri ortaya çıkarttık.  Gençlerimiz,  atik olsun, proje üretsin, bizleri örnek alsın daha güzellerini yapsınlar istedik. Aileye, çevreye vatana ve millete faydalı olsunlar istedik.’ Açıklamalarında bulunmuştu.

Ardahanlı çocukları da boynu bükük bıraktı

27 Nisan’da Ardahanlı minikler için yine bir proje hayata geçirmek için çalışmalar içerisinde olan Gülsen Askeroğlu’nun ani ölümüyle kulislerde ‘Ardahan’lı çocukları boynu bükük bıraktı’ ifadeleri kullanıldı. Uzun süredir ‘Ardahanlı çocuklar buluşuyor’ projesi için ciddi bir şekilde çalışan Askeroğlu minik çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi de hedefliyordu. Bu ani ayrılığı ile onları da yetim bıraktı.



Evlatları ‘Anne bizi yetim bıraktın’
Onur, Oytun ve Güliz’in annesi Gülsen Askeroğlu’nun ölüm haberi Ardahan Göle, İstanbul’daki ailesi, akrabaları ve dostlarının gözyaşları adeta sel oldu. Çocuklarının sinir krizleri geçirdiği cenaze töreni 20 Nisan Pazar günü annelerinin çok sevdikleri Eyüp Sultan Camisinde öğle namazında kaldırılarak Eyüp mezarlığına defnedildi. Cenaze töreninde çocuklarının ‘Anne bizi yetim bıraktın’ feryatları ise cenaze merasiminde duygu dolu anlar yaşattı. Sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Son günlerin en yoğun cenaze töreniydi 

Eyüp Sultan Camisinde kaldırılan Gülsen Askeroğlu’nun cenazesi Pazar günü olmasına ve İstanbul trafiğine rağmen oldukça yoğun katılım olduğu gözlerden kaçmadı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İBB birim Müdürleri, İstanbul Ardahan Kültür Evi ve ilçe dernekleri yanı sıra Sivil Toplum Temsilcileri, dernekler, eğitimciler, okul müdürleri, öğretmenler, Ardahan Göleli hemşerileri ve Gülsen Askeroğlu’nun öğrencileri de cenazeye büyük ilgi gösterdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.